неділя, 03 травня 2009 13:00

20 областей обирають міських та сільських голів

20 областей обирають міських та сільських голів
У 20-ти областях України в неділю проходять позачергові вибори міських, селищних та сільських голів.

З 48 населених пунктів, де відбуваються вибори, в 46-ти беруть участь кандидати від "Єдиного центру". Партія регіонів представлена в 19 виборчих кампаніях, БЮТ - в 18, Блок Литвина - в 15, КПУ - в 6, НУНС - в 5 населених пунктах.

За інформацією прес-служби "Єдиного центру", представники якого балотуються і є спостерігачами на виборах, як і представники інших політсил, голосування в неділю проходить без особливих порушень.

Неспокій у ЄЦ викликає лише місто Лисичанськ Луганської області, де з вечора суботи не може зібратися у повному складі тервиборчком.

Потім із бюлетенів не виключили прізвище кандидата на посаду Лисичанського міського голови Сергія Баранніка, якого було знято з виборів за рішенням Донецького адміністративного апеляційного суду. Така ситуація може призвести до зриву виборів, зазначають в ЄЦ.

Юрист Луганського відділення Комітету виборців України Євген Байрамов уточнив, що колишній мер міста Валерій Бондаренко подавав апеляційну скаргу до Донецького суду про те, що Бараннік використовував для агітації кошти не з виборчого фонду.

Бараннік, у свою чергу, подавав позов про зняття з реєстрації Бондаренка за проведення агітації в заборонений час. Вчора Лисичанський міський суд відмовив Баранніку в позові.

Саме Бондаренко і Бараннік вважаються головними претендентами на посаду міського голови Лисичанська.

23 жовтня 2008 року Лисичанська міська рада достроково припинила повноваження міського голови Леоніда Крисанова. Ініціатором даного рішення виступила Партія регіонів. В.о. міського голови міськрада призначила секретаря Лисичанської міської ради Баранніка - депутата, обраного за списком Партії регіонів.

Формальною підставою для відставки мера стала його "незадовільна робота" з підготовки міста до опалювального сезону.

Нагадаємо, що 15 березня пройшли дострокові вибори в 14 місцевих рад. Найбільше шуму виникло навколо виборів до Тернопільської облради. Вибори кілька разів скасовувалися і знову призначалися.

В результаті переможцями в Тернопільській області стали націоналісти з ВО "Свобода" (34,69% голосів). Другою за кількістю мандатів стала партія "Єдиний центр" (набравши 14,2% голосів). Для БЮТ результати виборів виявилися нищівними.

За матеріалами NEWSru.ua

Зараз ви читаєте новину «20 областей обирають міських та сільських голів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути