четвер, 15 листопада 2012 12:16

Спецтема: Луценко за ґратами

У захисника Луценка немає жодних ілюзій, що апеляція щось змінить

 У захисника Луценка немає жодних ілюзій, що апеляція щось змінить
Олексій Баганець: ми повинні пройти цей шлях. Фото: nso.org.ua

Адвокат Юрія Луценка Олексій Баганець не очікує від розгляду апеляційної скарги по справі щодо незаконного стеження жодних позитивних змін.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апеляцію по справі Луценка розглянуть 20 листопада

Водночас, Баганець каже, що справу розглядатимуть ще за старим Кримінально-процесуальним кодексом.

"Я не думаю, що розгляд справи навмисно призначили саме на цей день (20 жовтня, коли вже вступить в дію новий КПК — gazeta.ua). По-друге, розгляд, звичайно, буде здійснюватись за Кримінально-процесуальним кодексом України, який на сьогоднішній день діє, а не тим, який вступить у дію 19 листопада", - наголосив адвокат.

Захисник не очікує, що апеляція змінить вирок його підзахисному.

"Ніяких абсолютно очікувань від апеляції ми не маємо. На сьогоднішій день ні в кого немає сумнівів, що Луценко і по першій справі, де ще не розглянута касаційна скарга, ні по другій, де буде апеляція, не отримає ніяких пом'якшень. Не кажучи вже про те, що сподіватись на скасування незаконних вироків немає жодних підстав. Юридичні підстави для цього є, але ж тут не юридичні, а політичні підстави. Проте, ми зобов'язані пройти цей шлях", - наголосив Баганець.

Нагадаємо, захист Луценка має намір оскаржувати вироки українських судів у Європейському суді з прав людини. Для цього справа має пройти розгляд в українських судах усіх інстанцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий КПК ніяк не вплине на справи, по яких засуджено Тимошенко та Луценка - Пшонка

Однак, Баганець впевнений, що навіть якби справа розглядалась за новий КПК, це б нічого не змінило, бо документ недосконалий.

"Багато хто думає, що в нашій державі щось зміниться після вступу в дію цього нового Кримінально-процесуального кодексу. Це ілюзія. Не хочу говорити обман, бо це треба буде довести, але в людей дійсно дуже багато ілюзій щодо нього. Новий КПК нічого не дасть. Я підтримую позицію тих юристів, які кажуть що він був прийнятий, щоб замилити око представникам європейської спільноти, що країна рухається демократичним шляхом, у напрямку до європейської сім'ї. Це неправда. Я вже тричі перечитував його і тепер бачу, наскільки його зміст не відповідає тому, про що сьогодні говорять. Представники ЗМІ, які говорять про позитивні зміни, або необ'єктивні, або його просто не читали", - впевнений захисник.

Зараз ви читаєте новину « У захисника Луценка немає жодних ілюзій, що апеляція щось змінить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути