четвер, 15 листопада 2012 10:59

Клюєв: Новий КПК стане революцією в судочинстві

Клюєв: Новий КПК стане революцією в судочинстві
Фото: donbass.ua

Набрання чинності новим Кримінальним процесуальним кодексом стане справжньою революцією в українському судочинстві.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Клюєв.

"Вже одна можливість зменшити кількість затриманих до суду, полегшити покарання обвинуваченим у нетяжких злочинах і посилити змагальність судового процесу заслуговують на всіляку підтримку. КПК, на мій погляд, стане наріжним каменем в процесі будівництва в Україні правової держави з застосуванням європейського досвіду та українських традицій", - сказав Клюєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пшонка: Державне бюро розслідувань "не може бути створене зараз"

За його словами, багато положень нового українського КПК засновані на європейському досвіді, в тому числі і на практиці Європейського суду з прав людини. На думку секретаря РНБО, на утвердження принципів справедливості повинні працювати такі нововведення, передбачені в новому КПК, як розширення прав і повноважень адвоката, обмеження термінів розслідування і утримання підозрюваного під вартою, введення домашнього арешту і багато інших.

Клюєв переконаний, що імплементація нового Кримінального процесуального кодексу тягне за собою не тільки технічне переоснащення судів і слідчих органів, але й поступову зміну ментальності всіх учасників кримінального процесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий КПК ніяк не вплине на справи, по яких засуджено Тимошенко та Луценка - Пшонка

Ухвалення нового КПК уже призвело до зміни ряду інших законів, але ще очікується прийняття багатьох законодавчих актів, зазначив він і додав, що в результаті влада ставить перед собою завдання вийти на цілісну реформу всієї правоохоронної системи країни.

Зараз ви читаєте новину «Клюєв: Новий КПК стане революцією в судочинстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути