вівторок, 22 лютого 2011 10:21

У столиці відновили скандальне будівництво біля Софії Київської

Кілька днів тому в буферній зоні Софії Київської за адресою вул. Гончара, 17-23 відновилося будівництво. Будівельники риють котлован і вивозять ґрунт.

Про це Lb.ua повідомила Ірина Нікіфорова, голова ініціативної групи місцевих жителів.

Активістка нагадала, що будинок знаходиться дуже близько до об'єкта, який входить до списку пам'яток ЮНЕСКО, в зоні особливої охорони: "А це означає, що будь-яке будівництво тут потрібно узгоджувати безпосередньо з ЮНЕСКО", - уточнила Нікіфорова.

"Саме через це будівництва Київ мало не потрапив у чорний список ЮНЕСКО, будівництво вдалося зупинити, але зараз трактори знову працюють на об'єкті", - нагадала вона.

Нагадаємо, за адресою Гончара, 17-23, хочуть побудувати 9-поверховий житловий будинок на 45 квартир, з двоповерховим підземним паркінгом на 32 сотки. Активісти впевнені, що якщо біля Софії вириють котлован під паркінг, ґрунтові води неминуче піднімуться, що призведе до намокання стін музею.

Відзначимо, раніше голова Київської міськадміністрації Олександр Попов пообіцяв знести усі об'єкти незаконного будівництва у столиці.

Як відомо, головний архітектор Києва Сергій Целовальник пообіцяв до 20 лютого зупинити ще одне скандальне будівництво у столиці на "Театральній".

Як повідомлялося, експерти побоюються, що передача національного заповідника Софія Київська в управління Міністерства культури стане першим кроком до того, щоб цей заповідник був переданий Українській православній церкві Московського патріархату (УПЦ (МП).

Зараз ви читаєте новину « У столиці відновили скандальне будівництво біля Софії Київської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути