неділя, 26 серпня 2012 06:16

Підозрюваний у підготовці замаху на Путіна екстрадований в Росію

Підозрюваний у підготовці замаху на Путіна екстрадований в Росію

Влада України екстрадувала в Росію Іллю Пьянзіна - одного з підозрюваних у підготовці замаху на президента РФ Володимира Путіна.

За інформацією "Першого каналу", Пьянзін вже доставлений до Москви.

У минулий четвер стало відомо, що Апеляційний суд Одеської області вирішив визнати законною постанову Генпрокуратури про екстрадицію в РФ другого підозрюваного у справі про підготовку замаху на Путіна Пьянзіна, громадянина Казахстану.

4 лютого в Одесі в ході спеціальної операції було затримано передбачувані злочинці, які перебували в міжнародному розшуку. Ці особи підозрюються у скоєнні вибуху в Одесі 4 січня 2012 року.

Генпрокуратура України направила кримінальну справу, порушену раніше органами МВС за ст. 263 КК України ("Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами"), для розслідування в слідчий відділ УСБУ Одеської області. Отримав при інциденті травми Пьянзін був затриманий і почав активно співпрацювати зі слідством, повідомивши, що лідером їх групи був Адам Осман, який невдовзі затримали.

У лютому в СБУ підтвердили інформацію про те, що російські і українські спецслужби запобігли плани затриманих в Одесі Осмаева і Пьянзіна вчинити замах на прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна після президентських виборів в РФ.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваний у підготовці замаху на Путіна екстрадований в Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути