субота, 16 квітня 2011 13:27

Могильов: Янукович дав наказ "саджати"

 Могильов: Янукович дав наказ "саджати"

Як повідомляє "Дзеркало тижня. Україна", три тижні тому на закритому засіданні Кабміну, міністр МВС Анатолій Могильов заявив, що йому президент дав команду "саджати" через крадіжки в  держзакупівлях. А також повідомив, що міліція буде контролювати всі великі тендери.

Таким чином влада намагається навести певний лад всередині своєї команди і припинити найбільш відверті форми дерибану державних коштів. Так перший сигналом стало подання про відставку заступника міністра економіки О.Сухомлина, подане Миколою Азаровим, через проведення процедури закупівлі в одного виконавця продовольства для армії в інтересах кількох комерційних структур, що користуються лояльністю міністра оборони Михайла Єжеля.

Формальна причина скандалу така: відкриті тендери із закупівлі продовольства для армії не проводилися з 2007 року. Один-два рази на рік піднімається галас: "солдатів нічим годувати і продукти закінчуються".У результаті за прискореною процедурою в одного учасника закуповувалося необхідне — в особливих людей за особливими цінами.

"Зрозуміло, це бізнес не Сухомлина і не клерків у Мінекономіки — а великих людей із головних кабінетів", - пише автор.

Як свідчать дані Кабміну, що є в розпорядженні ZN.UA, обсяг держзакупівель в Україні зріс у 2010 році у 2,2 рази до 335 млрд грн.

"Збільшення державних закупівель, на думку Мінекономіки, викликане пожвавленням вітчизняної економіки, і, як наслідок, маємо своєчасне та ефективне забезпечення потреб у якісних товарах, роботах і послугах, необхідних для повноцінного виконання органами влади державних функцій і зобов'язань щодо населення", - йдеться в інформдовідці уряду.

Однак в яких саме галузях населення стали забезпечувати 2,2 рази більше не повідомляється.

Зараз ви читаєте новину « Могильов: Янукович дав наказ "саджати" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути