Ексклюзиви
понеділок, 29 березня 2010 19:05

Коханівського заарештували на 2 місяці

 Коханівського заарештували на 2 місяці

Сьогодні, 29 березня, відбувся суд над учасником АнтиТабачної акції націоналістом Миколою Коханівським. По обіді Шевченківський районний суд міста Києва ухвалив рішення обрати для Миколи Коханівського запобіжний засіб у вигляді утримання під вартою на 2 місяці.

"Миколу заарештували. Він буде утримуватись під вартою до розслідування кримінальної справи два місяці. Але рішенням суду цей термін можна продовжити ще на півроку", - розповів кореспондентові Gazetа.ua Сидір Кізін, адвокат Миколи Коханівського.

Адвокат переконаний – справа сфабрикована. Кізін дивується, чому Коханівського не заарештували відразу після бійки, а зробили це тиждень потому. З його слів, суд не взяв до уваги слова свідків, бо просто до них ще не дійшли, а також свідчень самого Миколи. Керувався лише свідченнями Віктора Вороніна.

"Заявник – помічник Табачника. Сам Табачник неодноразово заявляв у пресі, що Коханівського, та його друзів, які пошкодили пам"ятник Леніну треба посадити. Підлеглий Табачника провокує ситуацію. Навмисне порушують кримінальну справу для того, щоб його арештувати. Тому будь-кого, хто лишень не так подивиться в їхній бік, може спіткати така доля", - обурився Сидір Кізін.

Сидір Кізін додав, що Микола Коханівський у бадьорому настрої, почувається добре. Його утримують в ізоляторі тимчасового утримання.

Народні депутати Андрій Шевченко, Ярослав Джоджик, Андрій Парубій, а також громадські організації "Молодий рух", "Люстрація" та громадські діячі підписали заяви про взяття Миколу Коханівського на поруки. Але ці заяви суддя не взяла до уваги. За статтею, яку Коханівському зараз інкримінують, йому загрожує до 5 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину « Коханівського заарештували на 2 місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути