Ексклюзиви
середа, 23 жовтня 2013 15:44

Європарламент радить ЄС підписати асоціацію, в разі виконання Україною вимог

Європарламент радить ЄС підписати асоціацію, в разі виконання Україною вимог
Фото: www.unian.net

Європейський парламент рекомендує Раді ЄС підписати з Україною Угоду про асоціацію у разі виконання Києвом необхідних умов і дає свою згоду на тимчасове застосування окремих положень документа, що складають майже 80% Угоди.

Про це йдеться в резолюції "Про Європейській політиці сусідства: у напрямку зміцнення партнерства. Позиція Європейського парламенту (ЄП ) щодо доповіді 2012 (Європейської комісії)", яка була проголосована в ході пленарного засідання Європейського парламенту в Страсбурзі в середу.

Резолюція охоплює всі аспекти Європейської політики сусідства ЄС, включаючи південний і східний її вимір. Українї присвячена окрема частина документа.

"(ЄП) рекомендує Раді підписати Угоди про асоціацію між Європейським Союзом та його державами - членами, з одного боку, та Україною, з іншого боку, за умови, що офіційно визначені 10 грудня 2012 Радою закордонних справ ЄС критерії виконані; дає свою згоду в залежно від вищевказаних вимог рішенням Ради про тимчасове застосування Україною та ЄС частини Угоди про асоціацію негайно з моменту його підписання, у разі виконання всіх вимог і подальшого підписання, висловлює намір приступити до повної ратифікації Угоди про асоціацію в рамках свого законодавчого терміну", - йдеться в резолюції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну перебирається усе більше азіатів

Разом з тим, ЄП шкодує, що прогрес у виконанні вимог, необхідних для підписання Угоди про асоціацію, "повністю не завершений" , так як в Україні зберігається застосування виборчого правосуддя, не вистачає "елементів реформи виборчої та судової систем".

Водночас, ЄП "визнає прогрес, досягнутий до цих пір, але при цьому підкреслює, що подальша робота повинна бути посилена для завершення реформи прокуратури, вдосконалення виборчого законодавства та розв'язання проблеми виборчого правосуддя".

"(ЄП) вітає діалог Україна - ЄС та їх спільне прагнення підписати Угоду про асоціацію на саміті Східного партнерства у Вільнюсі 28 і 29 листопада 2013", - наголошується в резолюції.

Крім того, ЄП визнає європейські устремління України і підтверджує свою позицію, що "поглиблення відносин між ЄС та Україною і факт надання Україні європейської перспективи мають велике значення і в інтересах обох сторін".

Також у проекті пропонується засудити недавні торговельні заходи, введені Росією проти українського експорту, за допомогою яких здійснювався тиск на Україну з метою не підписати Угоду про асоціацію з ЄС і закликати Росію утримуватися від "введення торгових санкцій, а також утримуватися від необґрунтованого політичного втручання і тиску".

Зараз ви читаєте новину «Європарламент радить ЄС підписати асоціацію, в разі виконання Україною вимог ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути