четвер, 31 січня 2013 19:04

 Депутати Каховської міськради просять Януковича захистити їх від місцевого прокурора

 Депутати Каховської міськради просять Януковича захистити їх від місцевого прокурора
Фото: visti.ks.ua

Сьогодні, 31 січня, депутати Каховської міської ради прийняли звернення до Президента України Віктора Януковича та прем'єр-міністра Миколи Азарова з вимогою втрутитися в конфлікт місцевих регіоналів з Каховським міжрайонним прокурором і мером Каховки.

У листах керівництву країни депутати просять направити в Каховку незалежну комісію. На їх думку, діяльність мера Каховки А.Карасевіча (до речі, теж регіонала) і прокурора К.Петренко суперечить принципам та ідеям Партії регіонів і положенням Програми Президента "Україна для людей".

На думку каховських депутатів, ці чиновники відчули себе феодалами, які можуть творити у своїй "вотчині" все, що хочуть. Зокрема, в листах йдеться про те, що каховський міжрайонний прокурор К.Петренко займається "кримінальним переслідуванням, шантажем і погрозами стосовно керівництва партійної організації та членів фракції, що підриває авторитет Партії регіонів і статус депутата".

Депутати попереджають, "якщо ситуація не зміниться, робота в партійній організації і фракції буде марною, позбавленою перспектив і небезпечною для її членів". Зі свого боку вони готові надати документи, які підтверджують "незаконні дії міського голови і правоохоронних органів".

Як заявив на сесії голова фракції Партії регіонів у міській раді Павло Філіпчук, сьогодні в місті Каховка склалася патова ситуація. Образившись на те, що депутати міськради зняли виділення коштів з міського бюджету на придбання для нього квартири на 2013 рік, прокурор К.Петренко ініціював "переслідування депутатів з боку правоохоронних органів, заведення зфабрикованих кримінальних справ, погрози розправою".

Своїх каховських колег підтримав депутат Херсонської обласної ради Леонід Волосковець. У своєму виступі на сесії Каховської міської ради з-поміж іншого він сказав наступне: "Ми докотилися до того, місто потопає у корупції: сотні гектарів землі намагаються за безцінь віддати певним комерційним структурам, захоплення комунальної власності рейдерами, кримінальні переслідування членів партії, все це безкарно", а меру було відмовлено у виділенні другої земельної ділянки.

Тому, за словами Павла Філіпчука, позиція фракції однозначна: не йти на поступки хапугам і вимагати від керівництва країни втрутитися в ситуацію, що склалася, інакше ціле місто залишиться без депутатів, яких воно обрало представляти свої інтереси.

Зараз ви читаєте новину « Депутати Каховської міськради просять Януковича захистити їх від місцевого прокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути