Ексклюзиви
понеділок, 21 жовтня 2013 11:41

"Батьківщина" відмовляється подавати в Раду закон про лікування Тимошенко

"Батьківщина" відмовляється подавати в Раду закон про лікування Тимошенко
Юлія Тимошенко. Фото: job-sbu.org

Фракція "Батьківщина" не подаватиме додаткових законопроектів щодо лікування засуджених за кордоном, оскільки депутати фракції вважають, що чинне законодавство цілком дозволяє президенту звільнити Юлію Тимошенко.

Про це йдеться в заяві партії, розповсюдженній у понеділок.

"Ми неодноразово наголошували на тому, що чинне законодавство, зокрема, Конституція, закони в сфері охорони здоров'я та Кримінально-виконавчий кодекс не встановлюють жодного обмеження для виїзду засудженого на лікування за кордон. Таким чином, намагання Януковича перекласти відповідальність за вирішення долі Юлії Тимошенко на парламент є як мінімум лукавством", - підкреслено в заяві.

"Водночас ми нагадуємо українській владі, що компроміс з Європою, якого треба досягнути, щоб підписати Угоду про асоціацію з ЄС, вимагає усунення проблеми вибіркового правосуддя взагалі, а не просто вивезення Юлії Тимошенко на лікування", - наголосили в "Батьківщині".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС поки не можуть визначити, чи готова Україна йти в Європу

Депутати вкотре зазначили, що вирішення питання розв'язання проблеми Юлії Тимошенко лежить винятково на Януковичу.

"В адміністрацію президента подано достатню кількість клопотань про звільнення лідера опозиції, зокрема, від глав українських церков, 172 народних депутатів та місії Кокса-Кваснєвського. Потрібна лише політична воля Януковича", - йдеться в заяві.

"Партія "Батьківщина" повністю погоджується зі способом вирішення питання Юлії Тимошенко, запропонованим місією Євросоюзу. Ми продовжуємо наполягати, що на лікування за кордон лідер опозиції повинна виїхати вільною людиною, позбавленою несправедливих звинувачень та вироків продажних судів", - наголосили в "Батьківщині".

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович заявив, що Верховна Рада може прийняти рішення про можливість лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном і пообіцяв підписати такий закон.

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" відмовляється подавати в Раду закон про лікування Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

218

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути