пʼятниця, 07 грудня 2012 14:07

Якщо Тимошенко залишиться у тюрмі, Яценюк, Кличко і Тягнибок перетворяться у комічну трійку — експерт

 Якщо Тимошенко залишиться у тюрмі, Яценюк, Кличко і Тягнибок перетворяться у комічну трійку — експерт
Андрій Золотарьов: Тимошенко може очолити спротив владі. Фото: glavcom.ua

Юлія Тимошенко у разі звільнення Європейським судом з прав людини із в'язниці може взяти участь у виборах президента і очолити спротив режиму.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політтехнолог Андрій Золотарьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Треба знати, що відбувається в голові Януковича, аби зрозуміти як закінчиться справа ЄЕСУ

Водночас, висунення Тимошенко у президенти може бути виключно політичним кроком опозиції, вважає експерт.

"Чим ближче до виборів президента 2015 року, тим більше буде наростати внутрішня конкуренція в лавах опозиції. Справа в тому, що в Яценюка є певні амбіції, бажання стати президентом, він досить фахово підготовлений до цієї роботи враховуючи, що він працював спікером. Є бажання і у Кличка, але в нього стартові позиції значно кращі в розрізі регіональної підтримки. Є амбіції і у Тягнибока. Проте, наразі Юлія Тимошенко перебуває за гратами, що робить її участь у президентських виборах досить проблематичною. Тому можливо, це політичний крок — присутність Тимошенко на політичній рекламі. Мабуть політтехнологи дуже добре розуміють, що Тимошенко перетворилася на символ спротиву режиму. Фактично, вона додала багато очків на парламентських виборах, хоч і знаходиться у в'язниці", - наголосив Золотарьов.

Водночас, влада буде усіляко протидіяти звільненню Тимошенко, бо боїться її потенціалу. Проте, експерт не виключає, що "можливо, економічна ситуація змусить владу піти на поступки і звільнити Тимошенко. Проте, зараз ця можливість скоріше гіпотетична. Влада перелякана можливістю участі Тимошенко у цих виборах, розуміє увесь її потенціал".

"Як політтехнолог, я бачу, що Тимошенко могла б об'єднати опозицію, - вважає він. - Бо якщо цього не буде, вони, змагаючись між собою, застосовуючи все більш емоційну лексику, будуть все більше нагадувати канівську четвірку. Це буде така опозиційна трійка у карикатурній формі. Від великого до смішного один крок".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішенням про висування Тимошенко в президенти опозиція зупинила спекуляції опонентів - Тарасюк

Також це дозволить владі вдатису до маніпуляцій, щоб не дати опозиції діяти злагоджено.

"Якщо Тимошенко залишиться у вязниці, то будуть зростати шанси на те, що стратегія Банкової не допустити реального об'єднання зусиль, буде реалізуватись. Вона буде підігрівати амбіціям Тягнибока, хоча поки що з його 3-4% ця перспектива туманна. Сумніваюсь, що влада зможе додати йому стільки голосів, щоб він переміг. Досить проблематично під час президентської кампанії з точки зору лідерських якостей виявив себе Яценюк. Досить слабка команда виявилась під час виборів у Кличка. У кожного з них є свої вади. Це дуже родючий грунт для всіляких інтриг з боку Банкової", - підсумував Золотарьов.

Зараз ви читаєте новину « Якщо Тимошенко залишиться у тюрмі, Яценюк, Кличко і Тягнибок перетворяться у комічну трійку — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути