пʼятниця, 07 грудня 2012 10:05

Треба знати, що відбувається в голові Януковича, аби зрозуміти як закінчиться справа ЄЕСУ

Треба знати, що відбувається в голові Януковича, аби зрозуміти як закінчиться справа ЄЕСУ
Фото: podrobnosti.ua

Аби зрозуміти, чи закінчиться справа щодо виплати Кабінетом міністрів України боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) перед Міноборони РФ, то необхідно зрозуміти, що думає президент Віктор Янукович, оскільки всі судові рішення залежать від нього.

Про це Gazeta.ua заявив захисник екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, народний депутат від фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Власенко.

"Я не знаю, чим ця справа закінчиться, бо треба зрозуміти, що відбувається в голові громадянина Віктора Федоровича Януковича, бо все це робиться за його прямою вказівкою. Можливо, він готовий заплатити гроші, не маючи жодних підстав, але, щоб потім іще на 10 років посадити Тимошенко, яка не має до цього жодного відношення", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цей бюджет має зовсім іншу ідеологію, аніж попередній - Пишний

Окрім того, він додав, що ситуацію "ЗМІ коментували в абсолютно пропагандистський спосіб". "Вони сказали, що ці борги перед Міністерством оборони були створені, коли Тимошенко керувала ЄЕСУ. Це не правда, це брехня. Юлія Тимошенко звільнилася із корпорації 1 січня 1997, підкреслюю 97 року, бо вона була обрана народним депутатом України. Взаємини, про які йдеться мова – вони виникли і продовжувалися з літа 97  року", - підкреслив Власенко.

Також він додав, що "державні гарантії – це дуже специфічна річ. Це не просто документ. Це повинно бути рішення  Кабміну, державні гарантії обліковуються в державних бюджетах, при чому не тільки України, але й РФ".

"Мова йде, навіть, якби були б такі гарантії, мова йде про міждержавні взаємини, і міждержавні взаємини, юристи називають публічно-правовими. Публічно-правові суперечки не розглядаються в господарських судах. Тобто не має юрисдикції цього суду. Він же не розглядає кримінальні справи. Тому, це все одна величезна пропагандистська штука, яка придумана в адміністрації Януковича", - резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко потрібна владі у якості інваліда - Власенко

Нагадаємо, Міністерство юстиції України має намір подати касаційну скаргу на рішення Київського апеляційного господарського суду, який 3 грудня залишив у силі рішення про виплату Кабінетом міністрів України боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) перед Міноборони РФ.

Як повідомлялося, 22 жовтня Апеляційний госпсуд Києва призупинив провадження з розгляду апеляції про виплату українським урядом боргу ЄЕСУ перед Міноборони РФ у зв'язку з розслідуванням СБУ аналогічного кримінальної справи.

19 вересня поточного року Госпсуд Києва частково задовольнив позов Міноборони РФ по боргу ЄЕСУ, зобов'язавши Україну виплатити російській стороні 3 млрд 113 млн 53 тис 506 грн. 25 вересня представник Кабінету міністрів України оскаржив дане судове рішення. Також апеляції на це рішення подали Держказначейство і ЄЕСУ. Скарги об'єднані в одне провадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представники Бундестагу попередили: Угода про асоціацію можлива тільки після звільнення політв'язнів

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році.

Зараз ви читаєте новину «Треба знати, що відбувається в голові Януковича, аби зрозуміти як закінчиться справа ЄЕСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути