Ексклюзиви
середа, 05 грудня 2012 16:43

Немирю змусять розповісти про гроші для піару Тимошенко

Немирю змусять розповісти про гроші для піару Тимошенко
Фото: tvi.ua

Подільський районний суд визнав діяльність колишнього віце-прем'єр-міністра України Григорія Немирі протиправною і зобов'язав його надати інформацію за запитами Асоціації "Український правозахисний альянс" (УПА).

Про це в середу повідомив кореспондентові УКРІНФОРМу президент УПА адвокат Сергій Демченко.

"Подільський районний суд Києва визнав діяльність колишнього віце-прем'єр-міністра України Григорія Немирі протиправною і зобов'язав його згідно з Законом України про інформацію відповісти на запити Асоціації "Український правозахисний альянс", - сказав Демченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Компартії заявили, що ставку слід робити на внутрішній ринок

Він підкреслив, що є рішення суду, яке підлягає виконанню. В разі його ігнорування Немирю може бути притягнуто до адміністративної відповідальності, крім того, "стосовно нього може бути вжито й інших заходів", зазначив адвокат. За словами Демченка, Немиря жодного разу да час слухання цієї справи в суді так і не з'явився. "Представник Немирі в суді посилався на те, що отримав від нього доручення на ведення цієї справи", - сказав він.

Демченко також зауважив, що рішення суду набере чинності через 10 днів, починаючи з середи, 5 грудня. Якщо буде подана апеляція однією зі сторін, то рішення набуде чинності тільки після її розгляду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ці дві кульгаві качки не мали права це робити - Ляшко про подання урядом проекту Держбюджету

Нагадаємо, "Український правозахисний альянс" вирішив через суд з'ясувати походження грошей, якими Немиря розплачувався за піар екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Раніше Подільський райсуд Києва відкрив провадження за позовом президента асоціації "Український правозахисний альянс" Сергія Демченка до Григорія Немирі щодо ненадання відповідей на інформаційний запит за послугами, які надавалися ВО "Батькивщина" іноземними компаніями, а також фактами оплати рахунків, виставлених особисто на Немирю, іноземними фірмами, зареєстрованими в офшорних зонах. Демченко хоче зобов'язати Немирю надати вищезазначену інформацію відповідно до закону про доступ до публічної інформації.

Зараз ви читаєте новину «Немирю змусять розповісти про гроші для піару Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути