Ексклюзиви
вівторок, 29 травня 2012 18:42

Янукович під сонцем та усміхнені снайпери - у Києві відкрили Олімпійський дім
14

Брати Суркіси в очікуванні президента
Фото: Фото: Тарас Подолян
Дівчата в національних кольорах
Новий офіс НОК - Олімпійський дім
Голова КМДА Олександр Попов побачив президента

Без четверті на третю на вулиці Хорива на Подолі вже стоїть натовп. Будівля під номером 31- 41 огороджена з обох боків турнікетами. Гостей, що прибувають на відкриття нового офісу НОК - Олімпійського дому, пропускають через металошукачі.

"Покажіть сумку, - просить один із охоронців олімпійську чемпіонку Стелу Захарову. Не дивлячись на те, що на вулиці спека, він одягнений у темний костюм. У вусі має навушник. - Проходьте".

Біля самої будівлі чекають біля двох десятків олімпійських чемпіонів різних років. Є там пловчиха Яна Клочкова та брати Суркіси. . Неподалік стоїть голова Київської державної адміністрації Олександр Попов, голова НОК України Сергій Бубка. Багато охоронців та працівників Адміністрації президента. Інший натовп із журналістами, дипломатами та представниками різних організацій відгороджений парканом окремо. У натовпі когось чекає ведучий Савік Шустер. До нього підходить його колишня працівниця, а нині прес-секретар президента Дарка Чепак. Вони цілуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На відкритті Олімпійського дому Янукович згадав про любов до рідної землі

"Давно вас не бачила, - каже Дарка і продовжує, - хоча ні, бачила у п'ятницю по телевізору".

Для президента тим часом винесли трибуну та протягнули синю доріжку. Він запізнюється хвилин на п'ятнадцять. Нарешті у мікрофон оголошують його виступ. Грає гімн України. Деякі люди у натовпі кладуть праву руку на серце.

"Дорогі друзі, шановні кияни, учасники цього зібрання", - починає президент. Каже, що багато років працювали над тим, щоб у вітчизняних олімпійців був дах над головою. Згадує про літню Олімпіаду 2012 у Лондоні та бажає українським спортсменах успіхів там.

Після нього слово бере голова НОК Сергій Бубка.

"Ідея та ініціатива відкриття дому належать Віктору Януковичу ще з тих часів, коли він очолював Національний олімпійський комітет", - каже він.

Політики та президент заходять у двері дома. Олімпійці та інші гості чекають їх на протязі 15 хвилин на вулиці. Коли Янукович у супроводі трьох "Мерседесів" від'їжджає, всі інші нарешті мають змогу зайти у приміщення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На вході у НОК гостей зустрічає Янукович, а його Людмила у масовці

На вході гостей зустрічає фотографія президента Віктора Януковича та його дружини Людмили, які йдуть попереду олімпійської збірної. Фото було зроблено ще далекого 2004 року. Тоді Віктор Янукович працював на посаді прем'єр-міністра України та одночасно керував Національним олімпійським комітетом.

Гостей також зустрічають шампанським та дарують пакети із символікою НОК. В них журнал, значки та ручка.

Всього у домі 6 поверхів та один ліфт. Місця у ліфті на всіх не вистачає, тому журналісти та дипломати йдуть на 6 поверх пішки. А зверху назустріч їм спускаються 3 снайпери із гвинтівками. Коридори в Олімпійському домі дуже вузькі. Гості та снайпери посміхаються один одному. На стінах будинку розвішані різні фотографії із зображенням українських олімпійців.

Зараз ви читаєте новину «Янукович під сонцем та усміхнені снайпери - у Києві відкрили Олімпійський дім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути