четвер, 04 серпня 2011 14:31

Прихильники Тимошенко прийшли під Печерський суд із ватою у вухах
24

Фото: Фото: Ростислав Мисюкевич

Сьогодні у Печерському районному суді міста Києва проходить чергове засідання у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Зранку біля будівлі суду зібралися близько 100 її прихильників.

Напроти стояли близько 50 противників Тимошенко з прапорами "Загальновійськової спілки". Її очолює екс-"регіонал" Олег Калашніков. До залізного паркану перед входом до суду прикріпили банери "Юля, пора отвечать!".

Прихільники та супротивники екс-прем'єра заглушали одне одного піснями з динаміків, включеними на повну потужність. Через це не було чутно ні тих, ні інших. Багато хто з тих, хто співчуває Тимошенко, позатикали вуха ватою. Те ж саме зробили деякі міліціонери, які охороняють вхід до Печерського суду. Перехожі затискали вуха пальцями.

Неподалік художник Віктор Панфілов виставив колажі. На них - монтаж з кадрів зарубіжного кіно, радянських фільмів та фотографій українських політиків.

"Тут є мої роботи, а є і чужі. Влаштував цю виставку, аби підтримати Юлію Тимошенко", - розповів він.

Перехожі роздивлялися колажі, посміхалися, фотографували на мобільні телефони.

На землі лежало вирізане з паперу зображення судді Родіона Кірєєва, який стискає пачку грошей. Поруч - напис "Родя, как ты низко пал".

Віталій з Павлограду, що приїхав підтримати екс-прем'єра, кинув на зображення копійку.

"Йому ж грошів не вистачає - зарплата маленька, доводиться хабарі брать. От я і допомагаю. Але більше, ніж копійку, для нього шкода", - розповів чоловік.

З боку прихильників Тимошенко на дереві висить зашморг. Неподалік - напис "Калашніков, це тобі". Звернення спрямовано до Калашнікова, який, як стверджують у БЮТ, оплачує акції противників Тимошенко.

"Вони (противники Тимошенко. - ред.) тут з 7-ї ранку до 13.00. Потім їм у цьому під'їзді гроші платять", - сказав один з прихильників Тимошенко Борис Ситницький, показавши пальцем на під'їзд поруч арки, що веде до суду.

"У них на руках чорні браслетики. Вони їх здають і забирають гроші. Буває, їхні підходять - жаліються, що на гроші кинули. Обіцяли по 150 гривень, а не заплатили", - додав інший прибічник екс-прем'єра Сергій Кобінчук.

Тим часом до табору захисників Тимошенко підійшов Олексій Караульний, тримаючи зірвану зі стіни наліпку. На ній - фото Кірєєва на фоні прізвищ "Тимошенко", "Луценко", "Волга" та напис "Якщо ти крав - ти наступний". Кірєєв зображений в образі Гаррі Поттера, тримає чарівну паличку.

Таких наліпок багато на стінах та у підземних переходах неподалік суду.

Зараз ви читаєте новину «Прихильники Тимошенко прийшли під Печерський суд із ватою у вухах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути