Ексклюзиви
пʼятниця, 15 вересня 2017 11:30

Випив дві 250-грамові склянки горілки, закусив чебуреком і проспав півтори доби

Коли Левко Дурко востаннє

Не пустили за кордон

2009 року мене з дружиною та ще двома артистами запросили виступати в США. Сказали, на "дитяче шоу". У посольстві вимагали зробити робочу візу за 5 тисяч доларів. Я відмовився. Пояснив: "Я – композитор. Дивитимуся, як діти виконуватимуть пісні". Консул спитав: "Якщо вас попросять заспівати, погодитеся?" – "Не відмовлюся". – "Значить, вам заплатять". Відмовив усім.

Робив оригінальний подарунок

На початку серпня видавав доньку заміж. Гуляли на березі озера. Знайомий скульптор зробив велике яйце – обмотав повітряну кулю нитками й обмазав гіпсом. Увечері ведучий у мікрофон говорив по телефону нібито з інопланетянином. Той сказав: "Я 5 тисяч років живу на дні озера. Хочу зробити подарунок молодятам". Гості вийшли на вулицю й побачили на воді велике яйце. "Коли молоді захочуть, з яйця вилупиться інопланетянин", – передав ведучий слова прибульця.

Розчаровувався

Щодня, в сучасній музиці – два акорди плюс еротичний кліп дорівнює успіху. Нема того голосу, як у Володимира Івасюка в "Червоній руті". Хоча в 1980-ті старші музиканти не розуміли нашої музики.

  Левко ДУРКО, 68 років, співак, композитор. Справжнє ім’я – Леонтій Бебешко. Народився 17 червня 1949-го в місті Стрий на Львівщині. Батько – музикант, мати шила жіночу білизну на фабриці. Закінчив Дрогобицьке музичне училище, Стрийський сільськогосподарський технікум і Львівський інститут фізкультури. Співав на весіллях. 1989 року брат продюсер Володимир Бебешко запропонував виступати в жанрі музичної пародії. Записали пісню ”Їду в Югославію”. Взяв псевдонім Левко Дурко. Видав дев’ять альбомів. ”Пишу пісні для всіх людей віком від 3 до 103 років”. Створив музичну студію для обдарованих дітей у Стрийському сиротинці. Відвідує дитячі будинки та лікарні. Співає з дружиною на корпоративах. ”Виступ триває до 40 хвилин, щоб артист не набрид”. 2002-го отримав звання заслуженого артиста. Твори Левка Дурка виконували Віктор Морозов, Ірчик зі Львова, Віталій Сачок. Найвідоміші роботи – ”Лице, як тріснуте яйце”, ”Моя бабця”, ”Малинове варення”, ”Гномик Ронтомтомик”. Захоплюється риболовлею, зай­мається боксом і волейболом. Від першої дружини має дітей 42-річного Захара й Зоряну,  40 років. Друга дружина Лідія молодша на 29 років. Мають спільну доньку 21-річну Ірину. Цьогоріч вона вийшла заміж
Левко ДУРКО, 68 років, співак, композитор. Справжнє ім’я – Леонтій Бебешко. Народився 17 червня 1949-го в місті Стрий на Львівщині. Батько – музикант, мати шила жіночу білизну на фабриці. Закінчив Дрогобицьке музичне училище, Стрийський сільськогосподарський технікум і Львівський інститут фізкультури. Співав на весіллях. 1989 року брат продюсер Володимир Бебешко запропонував виступати в жанрі музичної пародії. Записали пісню ”Їду в Югославію”. Взяв псевдонім Левко Дурко. Видав дев’ять альбомів. ”Пишу пісні для всіх людей віком від 3 до 103 років”. Створив музичну студію для обдарованих дітей у Стрийському сиротинці. Відвідує дитячі будинки та лікарні. Співає з дружиною на корпоративах. ”Виступ триває до 40 хвилин, щоб артист не набрид”. 2002-го отримав звання заслуженого артиста. Твори Левка Дурка виконували Віктор Морозов, Ірчик зі Львова, Віталій Сачок. Найвідоміші роботи – ”Лице, як тріснуте яйце”, ”Моя бабця”, ”Малинове варення”, ”Гномик Ронтомтомик”. Захоплюється риболовлею, зай­мається боксом і волейболом. Від першої дружини має дітей 42-річного Захара й Зоряну, 40 років. Друга дружина Лідія молодша на 29 років. Мають спільну доньку 21-річну Ірину. Цьогоріч вона вийшла заміж

Рибалив

Сьогодні. Майже щодня прокидаюся о п'ятій ранку, сідаю на електричку та їду на Дністер. Рибалю не заради улову. Люблю дивитися, як велика риба женеться за малою. Складаю вірші для майбутніх пісень.

Витрачав великі гроші

Торік зняли два кліпи – "Львівська хата" й "Дискотека Цюця". Заплатив тисячу доларів, але обидва вийшли невдалими. Знімали в нічному клубі. Група не готувалася, все робили необдумано, змонтували неякісно. Результат мене не задовольнив, але скаржитися було нікому. Шахрай із грошима зник. Кліпи нікому не показував.

Був у лікаря

Півроку тому проходив загальний огляд. Скарг не було, але перевіряю здоров'я кожні шість місяців. Почуваюся нормально, бо не палю, не зловживаю алкоголем. Щодня тренуюся на боксерській груші. Їм індичатину й печені овочі.

Випивав

У 1970-х професійно займався волейболом. Знайомі кепкували. Мовляв, спортсмен і не може випити. Перехилив дві 250-грамові склянки горілки. Закусив чебуреком і пішов додому. П'яним не почувався, але проспав півтори доби. Відтоді випиваю не більш як 50 грамів домашньої хрінівки чи 300 мілілітрів пива. Задоволення від спиртного не відчуваю.

Цілував дружину

Постійно й будь-де: на вулиці чи на кухні. Зловлю біля плити – і не можу відірватися.

Чув трагічну звістку

Вісім років тому померла мати. Я виступав на Закарпатті. Досі картаю себе, що не був поруч. Але така доля артиста – не можна підвести глядачів. Був такий керівник хору Алєксандров (Олександр Алєксандров — російський композитор і диригент. — Країна). Під час концерту помер за кулісами. На сцену вийшов його син і диригував до кінця.

Робив важкий вибір

У середині 1990-х донька виїхала в Італію. Згодом – і дружина. Міг податися за нею, але почуття були не ті. Прожив з Іриною 20 років. Вона не сприймала мене як артиста. Казала: "Ти дурака валяєш". Я подав на розлучення.

Виступав безкоштовно

2004-го мене з дружиною запросили в Канаду. Заплатили за візу, квитки, харчування. Після основного концерту ми дали кілька додаткових. Ліда мені: "Може, попроси за це пару долярів?" Організатори потім сказали: "Ви не такі, як більшість артистів. Ті хочуть тільки грошей. Але ми вам віддячимо". Звозили на екскурсію до Ніагарського водоспаду і в столицю Оттаву – за 500 кілометрів.

Зараз ви читаєте новину «Випив дві 250-грамові склянки горілки, закусив чебуреком і проспав півтори доби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути