середа, 05 жовтня 2011 15:17

"Хотів назвати Юлею, але не буду. Бо всі подумають, що на честь Тимошенко"

Як забирали породіль із сьомого столичного пологового будинку

У київському пологовому будинку №7 під час обіду в п'ятницю, 23 вересня, на парковці стоять два чорних Lexus, синя Toyota, сірий Peugeot й вишнева "Таврія". В останній сидить наголо стрижений водій. Відчинив вікно, курить у салоні. До авто підходить жінка, на вигляд років 40.

- Тетяна Вікторівна, де ви так довго ходите? Ми ж домовлялися з вами рівно на 14.00. Я тут уже півгодини втикаю. З десяток жінок мене вже перепитали, де тут кабінет гінеколога.

- Андрюша, та я ж канфєти медсестрам купляла. У нашому магазині свіжих не було, бігала на Солом'янський ринок.

- Які канфєти, зачєм канфєти? Медсестри ж просили не приносити квітів і канфєт. Лучше гроші дали б.

- А ти б лучше не курив у салоні. Зараз Катєнька з дитиною прийде. Чим вони дихати будуть?

Чоловік бурчить під ніс, але цигарку гасить, недопалок кидає на асфальт. Разом із тещею заходить у пологовий.

15.20. Чотири пакети й "набиту" дорожню сумку з пологового будинку виносить киянин 29-річний Григорій. Він приїхав забирати свою дружину Юлію. Одягнений у синій одноразовий халат, на ногах бахіли.

- Дочку мені народила - Поліну Григорівну. Манюсінька така - як дві мої руки. Зараз винесу, покажу.

За 10 хв. виводить дружину з немовлям на руках.

- Носиком вдалася в мене. А губами й очима - в маму.

За півгодини закутана у сіру кофту виходить киянка Тетяна, 30 років. Чоловік виносить за нею дитину, біжить із немовлям до машини.

- Я першого хлопчика народила два роки тому в першому роддомі на Печерську. Хотіли і зараз там народжувати, але вони ремонт почали. Позаторік за пологи заплатила лікарю 400 доларів. Мабуть, мало, бо він скривився, але в кишеню сховав. А тут нічого не давала. Тільки медсестрі 100 гривень - на благодійний внесок і 300 заплатили за протуберальну анестезію.

Позаторік за пологи заплатила лікарю 400 доларів. Мабуть, мало, бо він скривився, але в кишеню сховав. А тут нічого не давала

Моя сестра народжувала у сьомому пологовому. Заплатили майже тисячу доларів лікарю, який тримав її на сохранєнії. А коли в неї схватки почалися, він навіть не зайшов у палату. В нього робочий день закінчився. Не хотів перевдягатися в халат.

Є кілька віп-палат. Щоб день там полежати, треба 200 доларів заплатити. Я туди не заходила, але дівчата розказували, що там душ у номері й холодильник. Зі мною лежала 18-річна дівчина. Весь час скиглила, що в нас палата без телевізора. У мене часу не було його дивитися. То процедури, то дитину погодувати, то самій помитися і щось перекусити. А її силою заставляли медсестри малого кормити. Народжувати до 20 років легше. Вона годин зо 2 помучилася й родила, а я 8 не могла розродитися. Але у 30 років уже розумієш, що можеш дати цій дитині. А в 18 народжують своїм мамам ще одну дитину, бо самі не знають, яким боком памперс одягати.

- Маша, Маша! - кричать дві жінки з дитиною перед центральним входом. Їм махає з четвертого поверху дівчина. - Мы тебя любим! Спасибо тебе за внуцю! - підстрибує руда коротко стрижена у світлому брючному костюмі.

- Я вже вчора всім на роботі виставилася, сьогодні майстру могорич заносила. Олег ще на роботі не виставлявся. Його хлопці так п'ють, що прийдеться два ящики горілки купляти. Боюся його з ними відпускати. Він уже другий день додому п'яний вертається.

17.10. "Ланосом" заїжджає киянин Вадим Григорович, 49 років. На ходу до пологового розповідає:

- Не думав, що в 50 років ще раз стану татом. Але коли Танічку зустрів, то зрозумів, що хочу від неї дитину. Я пацана чекав, а вона знала, що буде дєвочка. У якомусь женскому журналі вичитала: щоб дєвку родити, треба їсти побільше квасолі. Я сміявся, а вона їла. Ми ще нічого для дитинки не купляли. Тільки колясочка і люлька стоять. Забобонні. Восени народжувати Таня боялася. Кажуть, осінні діти гіперактивні, бо за літо мама з'їдає багато вітамінів, дитинка в животику як вареник у маслі - гормони грають.

Хотів назвати Юлею, але не буду. Бо на роботі всі подумають, що на честь Тимошенко. Зараз модно Кірою і Мілою. Але бабушки проти. Хочуть, щоб дали християнське ім'я.

Пологовий будинок №7 вважають одним із найпрестижніших у Києві. Тут народжували Єлизавета Ющенко - невістка екс-президента, кілька співачок і дружин політиків.

Зараз ви читаєте новину «"Хотів назвати Юлею, але не буду. Бо всі подумають, що на честь Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути