неділя, 04 жовтня 2020 16:55
Ольга Швед
Ольга Швед
Ольга Швед

Змушують страждати

"Средневековье какое-то. Скоро, чтобы помыться, к морю дешевле будет поехать. Из-за политики страдают невиновные", – пише в групі Facebook "Крим Україна" Аліса із Сімферополя. У місті воду подають за графіком і поганої якості.

На півострові посуха, річки й озера обміліли. Загинули рисові плантації. Подавання води обмежили жителям великих міст. Далі уріжуть курортним населеним пунктам. До анексії прісна вода надходила з Північно­Кримського каналу. Зараз його перекрито.

З подібною ситуацією я стикнулася 2002-го, коли приїхала навчатися до Львова з Рівненщини. Воду містянам подавали з шостої до дев'ятої ранку та ввечері.

"У нашому гуртожитку студенти складали графіки відвідування душової та пральні, – пишу Алісі. – Ситуація неприємна, але жити можна. Головне – сподіватися, що ситуація покращиться".

Кримчанка реагує гнівними смайликами.

"В каком понимании "покращиться"? Крым украинским уже не будет. Значит, и воды нам не ждать? Теперь ясно, что заставлять своих людей страдать – в крови украинцев".

Приєднується до іншої групи – "Крымнаш". Там обговорюють заяву глави окупаційної адміністрації півострова Сергія Аксьонова. Кримчани проживуть і без водних подачок українців, заявив. Аліса лайкає допис

Зараз ви читаєте новину «Змушують страждати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути