субота, 17 червня 2017 09:05
Ольга Швед
Ольга Швед
Ольга Швед

Масштаб не той

– Після столиці Львів став для мене провінцією, – знайомий Павло зустрічає мене в Києві. – Музеї мініатюрні. Ботанічний сад у центрі міста, наче садок на одній із дач у Пущі-Водиці. Масштаб не той.

Колись із Павлом разом працювали на львівському радіо. Він вів розважальні передачі, а я читала новини. Останні вісім років знайомий у столичному медіахолдингу. Щодня проводить до шести співбесід. Навіть коли їсть, заглядає у смартфон. Перевіряє, чи не прийшло резюме.

– Надаю перевагу провінціалам. Коли приїхав сюди з маленького міста, то маєш платити за квартиру, транспорт, щось їсти. То і за роботу тримаєшся обома руками. Стараєшся. А місцеві мають житло, з голоду батьки не дають померти. От і перебирають вакансіями.

Коли шукала роботу після четвертого курсу, шеф на радіо теж запитував, звідки я і чи маю сім'ю. Казав, що бере на роботу розлучених жінок із дітьми. Такі найкраще працюють, бо треба заробляти на двох.

– А як твоя сім'я? – запитую в Павла.

– Та куди там, – відмахується. – Зустрічався з одною. Все повторювала, що з четвертого покоління корінних киян. Коли запропонував одружитися – відмовила. Згодом заручилася з німецьким бізнесменом. Каже, українські чоловіки не для мене. Масштаб не той.

Зараз ви читаєте новину «Масштаб не той». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути