Ексклюзиви
субота, 16 січня 2016 09:10
Ольга Швед
Ольга Швед
Ольга Швед

Без образ

"Во Львове закрывают единственный в Украине Русский культурный центр. После неудачных попыток поджога и обстрела, местные депутаты решили просто отобрать помещение у русскоязычных неугодных соотечественников", – читаю на російському сайті новину, що набрала сотні тисяч переглядів.

У Львові Російський культурний центр називають РКЦ. Красива будівля межує зі Свято-Георгіївською церквою Московського патріархату. В РКЦ я була п'ять років тому. Товариш розповів, що місцеві барди виконуватимуть пісні Віктора Цоя. Але ніхто їх не співав, навіть не було музикантів. Лише бородатий чоловік говорив про "искупление грехов" і братерство народів.

Два роки тому на Світовому конгресі українців у Львові познайомилася з наф­товим магнатом із Ханти-­Мансійського округу. Колишній львів'янин Володимир Самборський фінансово підтримує російський центр. Встановив там пам'ятник Пушкіну.

– А в России памятник Шевченко установлю. Чтобы никто не обижался, – сказав він.

У міській раді справді перевіряють законність оренди приміщення РКЦ. Культурних заходів там давно не проводять, говорять депутати. Натомість працює адвокат і відбуваються сумнівні збори. Якщо це доведуть – центр можуть закрити. На тому ж засіданні депутати вирішили виділити приміщення під культурний центр для кримськотатарської громади. Щоб ніхто не ображався.

Зараз ви читаєте новину «Без образ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути