Ексклюзиви
субота, 28 листопада 2020 14:46

З'явилась нова схема з виманювання грошей у Telegram

З'явилась нова схема з виманювання грошей у Telegram

В Україні зловнимисники та шахраї вигадали нову схему у месенджері Telegram. Користувачам надсилають повідомлення із проханням матеріальної допомоги з вашого акаунту, розповіли у Міністерстві внутрішніх справ.

Шахраї використовують месенджер Telegram і зі сторінки жертви пишуть друзям. Єдиний нюанс - реальне фото людини збігається, однак, номер приховано. У повідомленнях зловмисники просять дати в борг гроші. Тому правоохоронці радять встановити у месенджерах подвійну аутентифікацію.

Не менш важливо, якщо надійшло подібне повідомлення, особисто зателефонувати людині і впевнитися, що саме вона просить допомоги.

Крім того, в жодному разі на незнайомих сайтах не можна надавати особисті дані, зокрема: паспортні і платіжні дані, телефон, логін і пароль. Подібні речі можна вказувати тільки на офіційних сайтах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівниця банку привласнювала гроші з рахунків клієнтів

У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, силовики рекомендують, звернутися в поліцію, але потрібно зібрати всі докази факту шахрайства. Водночас якщо є підозра, що сторінку "зламали", необхідно припинити всі сесії цього месенджера на всіх пристроях.

Жителі Ніжина Чернігівської області взяли 400 тис. грн онлайн-кредитів на інших громадян. Загалом вони причетні до оформлення майже 500 шахрайських кредитів.

Зараз ви читаєте новину «З'явилась нова схема з виманювання грошей у Telegram». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути