неділя, 13 листопада 2022 10:59

Спецтема: Війна Росії проти України

"Звон плывёт над Россиею" ‒ у Києво-Печерській лаврі прославляють загарбників

Під час богослужіння в Києво-Печерській Лаврі, якою нині користується Російська православна церква в Україні, прославляли Росію.

Відео, відзняте в Лаврі в суботу, 12 листопада, опублікував у Facebook священник Православної церкви України Михайло Омелян.

Він наголосив, що це відбулося у 262-й день повномасштабної російської війни проти України.

"Який жах! Мене також дивують люди, які проходять повз, чують це все й мовчать. Невже не тьохкає серце й не болить душа від того, що зробили російські окупанти в Бучі, Бородянці, Андріївці, у Маріуполі, на Харківщині й на інших тимчасово окупованих територіях? Люди, доки ви підтримуватимете тих, хто належить до "церкви" окупанта?" ‒ запитує священник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни обстріляли монастир РПЦ ‒ помер монах

За його словами, відео передав випускник Київської православної богословської академії, який з друзями зайшов у храм Всіх святих печерських у Лаврі. На кадрах чути, як у церкві співають про Росію та "матушку-Русь".

"Звон плывёт, плывёт над Россиею. Пробуждается матушка-Русь", ‒ ідеться в пісні.

А для тих, хто сумнівається в автентичності відео, священник опублікував скріншот, де видно, що зняте воно саме 12 листопада в Києво-Печерській Лаврі.

Автор: facebook.com/mykhailo.omelian
  Для тих, хто сумнівається в автентичності відео, священик опублікував скріншот
Для тих, хто сумнівається в автентичності відео, священик опублікував скріншот

"Наші захисники віддають життя, захищаючи державу й народ, а в УПЦ, та що ніби не МП, та, що зрадила Україну й зараз намагається відбілитися від крові гуманітарною "допомогою", все ще досі моляться за Росію", ‒ пише священник.

На Вінниччині поліцейські разом зі Службою безпеки України провели обшуки в одного зі священнослужителів. Вилучили докази розпалювання ним релігійної ворожнечі та пропаганди "руського міра", йдеться у повідомленні поліції області. За даними місцевих ЗМІ та активістів, йдеться про митрополита Тульчинського й Брацлавського УПЦ МП Іонафана.

У березні після літургії на свято Торжества православ'я у Москві російських патріарх Кирило благословив військових РФ на війну проти українців.

Зараз ви читаєте новину «"Звон плывёт над Россиею" ‒ у Києво-Печерській лаврі прославляють загарбників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути