понеділок, 14 березня 2022 15:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Російських патріарх благословив війну проти України

Після літургії на свято Торжества православ'я у Москві російських патріарх Кирило благословив військових РФ на війну проти українців.

З нагоди цієї події він подарував командувачу Росгвардії Віктору Золотову Августівську ікону Божої матері, пише ВВС.

Автор: Скріншот з відео
  Патріарх Кирило вручає ікону керівнику Росгвардії
Патріарх Кирило вручає ікону керівнику Росгвардії

"Оскільки ви очолюєте Росгвардію, я хотів би, щоб цей образ був у лавах Росгвардії Російської Федерації", - сказав Кирило.

У промові Золотова у відповідь, що прозвучала у Храмі Христа Спасителя, була обіцянка перемогти та фактично завоювати Україну.

"Ваша Святість, хочу побажати вам багато літ на славу праць ваших. Хочу запевнити вас, що війська національної гвардії разом зі збройними силами РФ виконають всі поставлені завдання під час цієї військової контроперації. Ми дійдемо до запланованої мети крок за кроком. Перемога буде за нами", - роздавав обіцянки Золотов патріарху, який слухав це з посмішкою.

Обережно, відео не для людей зі слабкою психікою

Варто зазначити, що від обстрілів російських військ продовжують страждати у тому числі храми РПЦ в Україні. Зруйновані вже більше десяти храмів церкви, яка підпорядкована Москві. Також відомо про одного загиблого від обстрілів росіян священника РПЦ.

Автор: ПЦУ
  Храм св. Михаїла у місті Малин Житомирської області
Храм св. Михаїла у місті Малин Житомирської області

У ніч на 13 березня російська авіація також бомбила Святогірську лавру. Є поранені.

Предстоятель РПЦ митрополит Онуфрій засудив війну Росії проти України та вимагає припинити її. Онуфрій звертався до Кирила попросити Путіна припинити війну, але безрезультатно. Як наслідок, багато священиків РПЦ через дії Росії та Кирила припинили поминати його як свого патріарха під час служби, що є найсильнішим знаком непокори у православному світі.

14 березня 2022 року ЗСУ повідомили, що російські війська почали використовувати захоплені релігійні об'єкти для обладнання вогневих позицій і розміщення військової техніки.

"Українська Православна Церква сприймає цей факт як акт святотатства і неприхованої наруги над святинею, внаслідок чого місце поклоніння Богу перетворюють на місце, де звершуються диявольські справи", - заявили в УПЦ.

Там наполягають, що всі випадки використання церковних споруд для ведення бойових дій неприпустимі та не мають на те "Божого благословення".

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Російських патріарх благословив війну проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути