Ексклюзиви
субота, 17 листопада 2018 13:05

Звіряче вбивство журналіста з Черкас: суд прийняв обурливе рішення

Звіряче вбивство журналіста з Черкас: суд прийняв обурливе рішення
Суд пом'якшив запобіжний захід підозрюваним у вбивстві журналіста Сергієнка. Фото: Цензор.нет

У Черкасах Соснівський райсуд у п'ятницю, 16 листопада, пом'якшив запобіжний захід підозрюваним у вбивстві журналіста та учасника "Самооборони Майдану" Василя Сергієнка.

"Суд частково задовольнив клопотання прокурорів про продовження тримання обвинувачених під вартою і двом із них (організатору вбивства і учаснику викрадення), як альтернативу встановив можливість внесення застави в розмірах 2 млн. 800 тис. грн відповідно", — розповів прокурор Черкаської облпрокуратури Сергій Овчаренко на своїй сторінці у Facebook.

Так суддя змінив запобіжний захід Вадиму Мельнику, якого поліція обгрунтовано підозрює як організатора вбивства. Правоохоронці розшукували Мельника майже 2 роки. Також суддя призначив заставу підозрюваному у виконанні вбивства Віктору Горбенкові.

За словами черкаського активіста Костянтина Мірошниченка, який був присутній на засіданні, після рішення суду біля будівлі почалися зіткнення між активістами і поліцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство Гандзюк: у МВС відповіли на важливе питання

Активісти і правозахисники обурилися рішенням суду, а заступник глави Нацполіціі України В'ячеслав Аброськін назвав такий вердикт перебором.

"Василь Сергієнко був убитий по-звірячому 4 квітня 2014. Йому було нанесено 17 колоторізаних ран тулуба, різані рани шиї. Якщо чесно, це вже перебір..." — написав він у Facebook.

Громадського активіста та журналіста Василя Сергієнка знайшли мертвим у Виграївському лісі, що за 15 км від міста Корсунь-Шевченківський Черкаської області 5 квітня 2014 року. Напередодні його викрали невідомі із власного будинку, дорогою били і катували. У могилі тіло лежало повернуте обличчям у землю, на руках – наручники.

Зараз ви читаєте новину «Звіряче вбивство журналіста з Черкас: суд прийняв обурливе рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути