середа, 05 квітня 2017 09:22

Тіло журналіста знайшли в лісі
5

Василь Сергієнко
Фото: censor.net.ua
Суд над вбивцями Василя Сергієнка у березні 2016-го.
Суд над вбивцями Василя Сергієнка у березні 2016-го.
Суд над вбивцями Василя Сергієнка у березні 2016-го.
Суд над вбивцями Василя Сергієнка у березні 2016-го.

Громадського активіста та журналіста Василя Сергієнка знайшли мертвим у Виграївському лісі, що за 15 км від міста Корсунь-Шевченківський Черкаської області 5 квітня 2014 року. Напередодні його викрали невідомі із власного будинку, дорогою били і катували.

У могилі тіло лежало повернуте обличчям у землю, на руках – наручники. Чоловіку повністю розбили голову, перебили коліна, мав кілька ножових ран у ділянці нирок, ножове поранення в серце попереду й кілька зі спини, перерізали горло та потилицю. Коли кинули в заздалегідь викопану яму, притисли обличчям до землі і задушили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рік пошуків Тараса Познякова: батьки вимагають довічного вбивцям сина

Василь Сергієнко жив у місті Корсунь-Шевченківський. Працював заступником голови Народної ради району. До 58 років не дожив 19 днів. Поховали 8 квітня у рідному місті. Відспівували у Спасо-Преображенському храмі. Потім на руках труну з тілом несли кілька кілометрів на кладовище. Прощальна колона розтяглася на кілька сотень метрів. Поховали чоловіка поруч із батьком, який помер 2005 року.

У жовтні 2015-го убивць активіста затримали. Це були 6 чоловіків із Києва. Четверо викрали, ще 2 - катували та вбили. На їх слід правоохоронців вивів шматок касового чека столичного супермаркету. Камери спостереження магазину записали двох чоловіків, які купували відра й лопати. Під обшивкою сидінь машини, якою викрали журналіста, виявили сліди його крові.

Суди над винними тривають.

Смерть Василя Сергієнка пов'язували із журналістською діяльністю. Друзі активіста оголошували про нагороду 50 тис. грн за інформацію про вбивць.

Сергієнку посмертно присвоїли звання Героя України разом з іншими героями Небесної сотні.

Зараз ви читаєте новину «Тіло журналіста знайшли в лісі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути