вівторок, 24 липня 2012 10:59

Звіряче побиття миколаївського музиканта: сержант міліції каже, що захищався

Звіряче побиття миколаївського музиканта: сержант міліції каже, що захищався
Міліціонер стверджує, що в ту злощасну ніч він був один

Сержант Олександр Фартушний, якого звинувачують у побитті соліста групи "Едельвейс" Сергія Конєва, розповів журналістам свою версію подій, що сталися в Миколаєві в ніч з 14 на 15 липня на перетині вулиць Радянської та Шевченка.

За словами Фартушного, в ніч з 14 на 15 липня він приїхав на Радянську, зайшов в магазин "Сотка", пише "Новости-N".

"Я йшов до друга, з яким давно збирався сходити на риболовлю, - через роботу все не було часу. Ми повинні були зустрітися з ним в кінці Радянської. Він мене там чекав. Не доходячи метрів 20-30 до вулиці Шевченка, до мене підійшли два хлопці, раніше мені не знайомі, і просто попросили закурити. Як тільки я став відкривати щойно куплену пачку сигарет, як отримав два удари в голову, тобто в область обличчя. Вони (ті, хто просив закурити - авт.) розбили губи. Після цього я сказав їм: хлопці, ви що робите? Я з міліції. Але в цей момент відразу ж отримав два удари по голові ззаду. Нападники намагалися повалити мене на землю, але у них не вийшло - я перехопив лівою рукою руку хлопця і повалив його на землю. Так, після цього я завдав йому п'ять-шість ударів у голову - під час того, як ми боролися. Але після того, як цей хлопець вже лежав, ногами я його не бив. Коли я підняв голову - побачив ще одного юнака. Ті двоє хлопців, які просили в мене сигарети, втекли, куди - я не знаю. Чотири години ранку, хіба мало - може десь вони сиділи, але я дійсно побоявся за себе".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліціонер скалічив двох студентів

Фартушний пояснив, чому він відразу ж ударив і другого хлопця - "думав, що вони з однієї компанії нападників". За словами Олександра, в цілому він отримав від нападників шість ударів по голові.

Сержант міліції уточнив: двома іншими хлопцями, які нібито завдали йому два удари ззаду по голові, були Сергій Конєв і його друг Тимур Гапонько.

Олександр не приховує - його дійсно намагалися урезонити два охоронці банку, але вдалося їм це не відразу.

"Я був на емоціях. У мене таке вперше за останній час, коли нападають. Так, я голосно кричав, що я з міліції. Мені сказали: якщо ти співробітник міліції - покажи посвідчення. Я показав його, але в закритому вигляді, і пішов".

На питання, чому сержант не залишився на місці події, не викликав міліцію, він відповів просто: "Напевно, на той момент я злякався. Злякався подальших дій. Так, я повинен був надати першу медичну допомогу, але на той момент я не бачив тих тілесних ушкоджень, які я наніс тому хлопцеві. Я пішов звідти в стані шоку".

У цьому ж стані Фартушний дійшов по вул. Шевченко до парку на вул. Садовій, посидів там хвилин 10, але назад так і не повернувся. Про це він говорить тепер з жалем:

"Це була моя головна помилка. Мені потрібно було залишитися там, надати першу допомогу, дочекатися, щоб мене відвезли на огляд на предмет алкогольного або наркотичного сп'яніння. Я не залишився. Злякався - так ...".

Міліціонер стверджує, що в ту злощасну ніч він був один, без компанії і абсолютно тверезий. І що майже рік він взагалі не вживає спиртного.

На наступний день Фартушний прийшов як завжди на роботу, і нікому нічого не розповів. Він, за його ж словами, відчував себе нормально. Погано стало після того, як 19 липня в Інтернеті була оприлюднена інформація про те, що міліціонером, який побив соліста групи "Едельвейс" Конєва, є саме Фартушний. За словами сержанта, він навіть два рази після цього втрачав свідомість. Один з цих двох раз - на роботі. Плюс до всього - нерви, спека, переживання за батьків.

У зв'язку з цим 20 липня хлопець звернувся в Жовтневу ЦРЛ, його госпіталізували.

В.о заввідділу травматології Володимир Пластомак пізніше роз'яснив: Фартушний дійсно звернувся до них у ЦРЛ зі скаргами на головні болі, запаморочення, відсутність апетиту 20 липня. Всі ці симптоми, за словами доктора, свідчили про черепно-мозкові травми.

"Мінімум - струс мозку є", - сказав лікар, додавши, що "з бухти-барахти ми не кладемо".

Тому Пластомак відправив сержанта на консультацію до обласного нейрохірурга і настійно радив зробити томограму, однак міліціонер з якихось причин цього не зробив. А 21 липня написав заяву на ім'я головлікаря ЦРЛ з проханням дозволити госпіталізацію.

У той же час Олександр Гончарук, призначений лікарем сержанта Фартушного, на прохання пояснити, чим підтверджується діагноз, з яким госпіталізований його пацієнт, заявив: "Вся симптоматика описана в історії хвороби заввідділенням. Він його направляв. Я не буду нічого пояснювати".

Чому Фартушний вирішив зустрітися з журналістами тільки сьогодні, а не на минулому тижні, коли вони просили його про зустріч, Олександр Фартушний відповів: "Будь-яке моє слово по даній ситуації буде перекручуватися проти мене. Те, що виклали в мережу Інтернет, то, що зробили з мене нелюда, виродка і взагалі незрозуміло кого... Загалом, я боявся. Але тепер я хочу, щоб всі дізналися правду. Я дійсно захищався, а не нападав. Я захищав своє життя. Нікого просто так, безпідставно я не чіпав, просто так нікого не бив. Я отримав більше восьми ударів в область обличчя, голови, і після цього - так - це була самооборона. Я абсолютно нормальна людина, а те, що про мене пишуть...".

Рапорт на звільнення Олександр Фартушний не подавав. "Поки не буде постанови суду, мене з правоохоронних органів ніхто звільняти не буде. Буде постанова - будемо вирішувати. Я вважаю себе правим. Якби я вважав себе неправим, я б спробував ще до порушення кримінальної справи знайти того хлопця, якому я заподіяв ушкодження".

Зараз ви читаєте новину «Звіряче побиття миколаївського музиканта: сержант міліції каже, що захищався». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути