Ексклюзиви
пʼятниця, 28 січня 2011 10:27

Звільнений даїшник шокований скандалом навколо "тєлячьей мови"

Звільнений даїшник шокований скандалом навколо "тєлячьей мови"

Звільнений за публічну демонстрацію неповаги до державної мови старший сержант ДАІ Олександр Швець вважає, що його навмисно провокували на скандал і визнав, що зробив "велику дурість".

В інтерв'ю "Сегодня" він розповів, що в ніч з 21 на 22 січня він з напарником зупинив автомобіль "Тойота-Камрі", водій якої поводився "вкрай дивно - не доїхавши до нас метрів тридцять, він зупинився біля узбіччя дороги".

"Після того, як я його зупинив, він довгий час не відкривав вікно. Потім зволив відкрити його сантиметрів на десять і тут же почав скандалити з нами", - сказав Швець.

"Скандал відбувався близько півтори години. В автомобілі сиділо двоє хлопців років по 19. Водій поводився дуже агресивно. Мало того, що він відмовлявся показати мені документи - права і техпаспорт, він ще й матюкався через слово. Поступово до місця скандалу підтягнулося ще два екіпажі міліції - один ДАІ міста, другий - "Кобра".

За словами Швеця, водій так і не вийшов з машини, розмовляв з через щілину і за півтори години він "довів нас до сказу своїм матом і зухвалою поведінкою".

"Коли ми побачили документи - права і техпаспорт виявилися намертво "спаяні" між собою в планшеті з оргскла металевими болтами! А планшетка була прикріплена наручниками з тросом до керма авто! А хлопець засміявся і повідав нам, мовляв, це - винахід його дідуся", - розповів екс-даішник.

Даїшник зауважив, що не бачив, що водій знімав його на відео і ролик майстерно змонтований.

"Мої слова про "тєлячью мову" вирвані з контексту. Ця фраза вирвалася в мене в момент апогею скандалу. Якщо б мене не довели до сказу, я б ніколи цього не сказав - я чудово знаю, що можна говорити на службі, а чого не можна", - нарікає Швець. При цьому він зазначив, що сам хлопець "говорив чистою російською, матюкався теж на ній".

Швець також додав, що не знає, де працюватиме далі і що сім'я його у важкому становищі.

"Мене просто спровокували два малолітніх провокатора. Той, хто зняв відеоролик, чудово підготувався до майбутнього скандалу - спочатку психологічно "розгойдав" мене, а потім перейшов на "національне" питання. Те, що я сказав про українську мову, звичайно, велика дурість. Зараз просто приголомшений всім цим скандалом", - зізнався одесит.

За його словами, на прощання хлопці їм радісно повідомили, що вони дуже "просунуті і круті": "Над вами, менти, ми поприколюватися досхочу! Слідкуйте за Ютуб!"- крикнули вони.

Нагадаємо, напередодні в ЗМІ оприлюднили відеозапис, на якому інспектор одеської ДАІ при виконанні службових обов'язків відмовився спілкуватися державною мовою з водієм. Під час розмови старший сержант Швець заявив: "Не розумію тєлячью мову".

Зараз ви читаєте новину «Звільнений даїшник шокований скандалом навколо "тєлячьей мови"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

105

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути