четвер, 27 січня 2011 15:42

У Вітренко підтримали сержанта Швеця, а росіян вважають іншою расою

У Вітренко підтримали сержанта Швеця, а росіян вважають іншою расою

Одеський обком Прогресивної соціалістичної партії України обурений діями МВС України, який звільнив інспектора ДАІ, який відмовився розмовляти з водієм українською, назвавши державну мову "телячою мовою".

Про це йдеться в офіційній заяві обкому.

На думку партії Наталії Вітренко, відео, відзняте 22 січня в Одесі і розміщене в українсьих інтернет-виданнях, "з усією очевидністю демонструє той факт, що інспектора ДАІ провокували за заздалегідь спланованим мовним питанням".

"Вважаємо що дана провокація здійснена з метою проведення масових" мовних чисток "щодо російськомовних службовців і заміни їх на південному сході України на русофобів із західних регіонів", - вважають в ПСПУ.

"Реакція жителя Одеси на порушення його конституційних прав, гарантованих 10 статтею Конституції, - природна відповідь на дії осіб, що принижують його честь і гідність, захист його права спілкуватися рідною мовою", - зазначають автори документа.

Вітренківці впевнені, що подія в Одесі, "є наслідком порожніх обіцянок Януковича, Матвійчука і Костусєва вирішити проблему російської мови в Україні та російськомовної Одеси".

ПСПУ нагадала, що згідно ст.12 Договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Російською Федерацією і Україною, підписаного в Києві 31 травня 1997 року, Україна гарантувала особам, які належать до інших національностей повністю і ефективно здійснювати свої права людини та основні свободи, і користуватися ними без будь-якої дискримінації.

"Ми вважаємо, що співробітник ДАІ в Одесі був дискримінований за мовним принципом невідомими особами під час несення служби і вимагаємо притягнути підбурювачів до відповідальності", - йдеться в повідомленні.

За словами вітренківців, звільненням даішника влада "не тільки підтвердила свою націоналістичну сутність, але і фактично показала всьому світові, що в Україні почалося расистське гоніння російськомовного населення".

Як повідомлялося, одеського співробітника Державтоінспекції, який висловив небажання спілкуватися з водієм українською мовою і продемонстрував неповагу до державної мови, звільнили з органів внутрішніх справ.

Корреспондент

Зараз ви читаєте новину «У Вітренко підтримали сержанта Швеця, а росіян вважають іншою расою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути