Ексклюзиви
вівторок, 14 травня 2024 11:06

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ зараз відбивають ворожу атаку у напрямку Вовчанська - оперативні дані Генштабу

ЗСУ зараз відбивають ворожу атаку у напрямку Вовчанська - оперативні дані Генштабу
Генштаб повідомив про ситуацію на фронті. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Зараз на Харківському напрямку українські війська відбивають атаку противника на напрямку Шебекіно (РФ) - Вовчанськ.

Ситуація там контрольована. Про це йдеться у новому повідомленні Генерального штабу Збройних сил України.

"Внаслідок інтенсивного вогневого впливу противника, а саме авіаційних ударів із застосуванням 10 КАБів по наших підрозділах, для збереження життя українських військовослужбовців було проведено зміну позицій в районі населеного пункту Лук'янці. Тривають бойові дії", - зазначили у Генштабі.

Продовжується також прочісування міської забудови у Вовчанську. Ситуація там контрольована. Втрати противника на цьому напрямку за поточну добу склали чотири особи та п'ять одиниць озброєння і військової техніки.

"Сили оборони продовжують виконання завдань з недопущення просування противника в глибину нашої країни, зриву виконання ним завдання щодо встановлення повного контролю над Донецькою та частиною Харківської областей", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Харківщині знищено купу техніки РФ - розвідка показала відео

За даними Генштабу, у Чернігівській та Сумській областях обстановка суттєвих змін не зазнала, змін у стані та положенні військ не відбулось.

За поточну добу противник провів 31 атаку позицій українських військ на Харківському, Куп'янському, Лиманському, Сіверському, Краматорському, Торецькому, Покровському, Курахівському та Времівському напрямках, 20 з них ще тривають.

На Куп'янському напрямку тривають три атаки російських окупантів на напрямках Вільшана – Петропавлівка, Крохмальне – Берестове, Коломийчиха – Стельмахівка, противник успіху не має. Підрозділи українських військ знищили танк та БМП ворога.

На Сіверському напрямку підрозділи наших військ відбивають сім атак противника на напрямках Веселе - Роздолівка, Золотарівка - Верхньокам'янське, Миколаївка – Спірне, Берестове – Виїмка. Бої тривають, ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку ЗСУ відбили дві атаки противника на напрямках Бахмут – Новий, Бахмут – Кліщіївка, втрат позицій не допущено.

На Торецькому напрямку підрозділи українських військ стримують атаку російських окупантів на напрямку Миколаївка - Біла Гора, без успіху противника.

На Покровському напрямку війська Сил оборони відбили 11 атак противника на напрямках: Очеретине – Новоолександрівка, Архангельське – Новоолександрівка, Архангельське – Калинове, Архангельське – Євгенівка, Тоненьке – Нетайлове, Піски – Нетайлове. П'ять атак ще триває. На окремих ділянках внаслідок інтенсивного вогневого впливу противника ворог мав обмежений тактичний успіх.

На Курахівському напрямку українські війська відбили атаку противника на напрямку Мар'їнка – Григорівка. На окремій ділянці противник мав обмежений успіх.

На Времівському напрямку підрозділи ЗСУ відбили п'ять атак противника на напрямках Солодке – Водяне, Завітне Бажання – Старомайорське. В ході боїв втрат позицій не допущено.

На Оріхівському напрямку українські війська відбили одну атаку противника на напрямку Новопрокопівка - Роботине. Противник успіху не мав, втрат позицій та територій не допущено.

На інших напрямках суттєвих змін в обстановці не відбулось.

Протягом минулої доби авіація та підрозділи ракетних військ Сил оборони завдали ударів по артилерійському засобу, станції радіоелектронної боротьби, пункту управління, складу боєприпасів та восьми районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також було збито ворожий Су-25.

З початку доби противник завдав восьми авіаційних ударів, застосовано 15 керованих авіаційних бомб, здійснено 23 удари дронами-камікадзе. Ворог здійснив понад 500 обстрілів позицій українських військ. Загальні втрати противника в живій силі становлять 80 осіб, озброєння та військової техніки – 32 одиниці.

За даними аналітиків DeepState, на ранок 14 травня ворог просунувся біля Вовчанська, в Глибокому, біля Ягідного, південніше Первомайського, в Красногорівці, біля Старомайорського та Вербового. Противник також окупував Лук'янці.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ зараз відбивають ворожу атаку у напрямку Вовчанська - оперативні дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути