Ексклюзиви
вівторок, 10 жовтня 2023 07:28

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ за добу відбили десятки атак противника: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

ЗСУ за добу відбили десятки атак противника: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті
Українські війська відбивають атаки ворога. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

ЗСУ продовжують ведення оборони на сході та півдні України.

Ведуть також наступальні операції на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. Українські війська знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах. Про це вранці 10 жовтня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 39 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав одного ракетного та 63 авіаційних ударів, здійснив 47 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях українських військ, так і по цивільних об'єктах. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність для недопущення перекидання український військ на загрозливі напрямки. Окрім того, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти мінують підступи і розтягують фронт - карти ISW

В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські захисники відбили п'ять атак ворога біля Синьківки та Іванівки Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили сім атак ворога в районі Макіївки Луганської області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили чотири атаки противника неподалік Кліщіївки Донецької області.

"У свою чергу, Сили оборони продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області. Мають частковий успіх в районі Андріївки Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах", - йдеться у повідомленні.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському та Мар'їнському напрямках ворог здійснив понад 15 невдалих атак в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку українські воїни відбили атаку ворога біля Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку ЗСУ стримують ворога в районі Левадного Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та успішно уражають тили противника.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, склад боєприпасів, два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та станцію РЕБ противника.

Вночі 10 жовтня Росія завдала чергового авіаційного удару по Україні застосувавши 36 ударних БпЛА типу Shahed-136/131, повідомили вранці у Генштабі ЗСУ.

Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 26 ворожих дронів.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ за добу відбили десятки атак противника: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути