понеділок, 09 жовтня 2023 04:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські окупанти мінують підступи і розтягують фронт - карти ISW
7

ЗСУ поступово просуваються
Фото: ISW
ЗСУ поступово просуваються
ЗСУ поступово просуваються
ЗСУ поступово просуваються
ЗСУ поступово просуваються

Російські окупанти активно мінують ділянки поблизу Роботиного та Вербового Запорізької області.

Таким чином вони намагаючись зупинити українські сили і не підпустити їх до своїх районів забезпечення, йдеться у звіті ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони відбили атаки росіян на п'яти напрямках, контрнаступ триває: головне зі зведення Генштабу

Зокрема, російські війська розпочали повторне мінування раніше розмінованих територій на лінії Роботине-Вербове (від 10 до 18 км на південний схід від Орєхова) для досягнення тактичної раптовості.

Також російські війська активізували тактичні наступальні операції на кількох ділянках фронту за межами Запорізької області, щоб розтягнути оборону української армії та відвернути сили від південного напрямку.

Прес-секретар Таврійської групи військ ЗСУ полковник Олександр Штупун також зазначив, що ворог намагається скувати українські сили на Авдіївському та Мар'їнському напрямах, аби не дати можливості перекинути резерви у Запорізьку область.

Українські війська продовжували контрнаступ поблизу Бахмута та незначно просунулися на заході Запорізької області 8 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 8 жовтня, показують, що українські сили досягли обмежених успіхів на північ від Новопрокопівки (14 км на південь від Оріхова), а російський військовий стверджував, що українські сили також просунувся біля Копані (10 км на південний захід від Оріхова).

Генштаб України повідомив, що українські сили досягли часткового успіху на північний схід від Андріївки (7 км на південний захід від Бахмута), а російські джерела стверджували, що українські сили продовжували атакувати поблизу Андріївки та Курдюмівки (11 км на південний захід від Бахмута).

Російські та українські джерела також повідомили, що погіршення погодних умов впливає як на російські, так і на українські операції. Речник Таврійського угруповання військ України полковник Олександр Штупун заявив, що активність російських безпілотників і авіації в останні дні знизилася через погану погоду.

Російські військові стверджували, що погіршення погодних умов на Бахмутському та Запорізькому напрямках впливає на наступальні операції України, а також на операції російської повітряної розвідки. Речник Східного угруповання ЗС України капітан Ілля Євлаш повторив, що погана погода може вплинути на роботу безпілотників та авіації, але погода не зупинить контрнаступ України.

Станом на 8 жовтня українські війська продовжують наступ на Бахмутському напрямку, просунулися на схід від Андріївки.

Також ЗСУ просунулися на заході Запорізької області.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти мінують підступи і розтягують фронт - карти ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути