пʼятниця, 28 липня 2023 19:20

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ наступають на двох напрямках, ворог У ПАНІЦІ виводить з ладу власну техніку

ЗСУ наступають на двох напрямках, ворог У ПАНІЦІ виводить з ладу власну техніку
Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Фото: Генштаб

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження з артилерії по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Протягом доби відбулось 21 бойове зіткнення. Про це ввечері 28 липня повідомив Генштаб ЗСУ.

Авіація сил оборони за добу завдала три удари по районах зосередження особового складу противника, а підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили вісім артилерійських засобів на вогневих позиціях, дві станції радіоелектронної боротьби, склад боєприпасів, а також склад пально-мастильних матеріалів ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лінію фронту на Херсонщині видно з космосу: показали супутниковий знімок

На тлі успішних бойових дій Сил оборони України та через значні втрати загарбників у живій силі, в підрозділах російських окупаційних військ збільшилась кількість відмов від участі у бойових діях.

Так, в районі населеного пункту Розівка Запорізької області, близько 60 російських військовослужбовців зі складу 247 десантно-штурмового полку 7 десантно-штурмової дивізії ЗС РФ відмовились виконувати бойові завдання в районі села Старомайорське Донецької області.

"При цьому окупанти частково вивели з ладу власну автомобільну та бронетанкову техніку", – повідомили у Генштабі.

Протягом доби ворог завдав 10 авіаційних ударів та здійснив 19 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Мар'їнка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ.

На інших напрямках, зокрема, на Сіверському, Слобожанському, Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Шахтарському, окупанти з артилерії та авіації обстріляли ряд населених пунктів.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

Збройні сили України ведуть контрнаступ одразу на кількох напрямках фронту. Звільнили населений пункт на Бахмутському напрямку в Донецькій області та просуваються в західній частині Запорізької області.

Ситуація в Харківській та Луганській областях лишається складною, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ наступають на двох напрямках, ворог У ПАНІЦІ виводить з ладу власну техніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути