понеділок, 03 червня 2013 09:27

Зруйновану ураганом Одесу не сильно поспішають відновлювати

Зруйновану ураганом Одесу не сильно поспішають відновлювати
Фото: zeezv.livejournal.com

Цього тижня одесити відчули на собі, що Україна і справді стає країною ураганів, пише ТСН.

Буревій, який лише 15 хвилин вирував в Одесі в ніч проти суботи, 1 червня, став найбільш руйнівним за останні 30 років. Стихія забрала життя одного чоловіка, ще 36 людей зверталися по медичну допомогу, семеро - досі в лікарнях.

Одесити із розумінням поставилися до природного форс-мажору, але їх неабияк обурив той факт, що в ніч, коли місто було паралізоване, комунальники бездіяли. А міський голова Олексій Костусєв (як свідчать фото із соцмереж) до ранку відпочивав у нічному клубі.

Зараз Одеса потроху оговтується. Станом на вечір 2 червня основні магістралі вже звільнили від повалених дерев. На невеликих вулицях гілки ще розкидані, але проїхати також можна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повалені дерева і дощова "стіна": Над трасою Київ-Житомир пронісся страшний буревій

Із міста колонами курсують вантажівки з деревиною. Для прибирання деяких кварталів задіювали навіть екскаватори.

Але світлофори на одеських вулицях працюють не всі, світло у квартирах містян теж є не всюди. Вдень 2 червня люди навіть перекрили одну із вулиць, вимагаючи, щоб енергетики приїхали і під'єднали їхні будинки до електрики. Електротранспорт також весь на лінії не вийшов. Рейки на деяких маршрутах ще досі розчищають від завалів та лагодять обірвані дроти.

На допомогу комунальникам вивели військових з академії та курсантів університету внутрішніх справ. А ось на набережній підприємці власноруч відновлюють зруйновану стихією інфраструктуру. Вони не приховують, що ціни на пляжному бізнесі зростуть, бо змушені будуть якось компенсовувати свої збитки.

Також варто зазначити, що вже сьогодні на морі багато відпочивальників. Люди купаються незважаючи на те, що санлікарі заборонили заходити у воду, адже туди потрапило багато бруду з міських вулиць.

Нагадаємо, раніше міські чиновники обіцяли, що приведуть місто до ладу вже до ранку неділі, однак, судячи зі стану сплюндрованої ураганом курортної Одеси, слова вони не дотрималися.

У мерії вже скоригували строки ліквідації. обіцяючи, що місто повернеться у звичний ритм завтра зранку, 3 червня. Тож одеситам залишається лише сподіватися, що завтра на роботу на громадському транспорті вони зможуть дістатися вчасно.

Зараз ви читаєте новину «Зруйновану ураганом Одесу не сильно поспішають відновлювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути