пʼятниця, 29 квітня 2022 08:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Зросла кількість вбитих окупантами дітей

Зросла кількість вбитих окупантами дітей
Понад 617 дітей постраждали в Україні внаслідок збройної агресії Російської Федерації. 219 з них загинули. Фото: ілюстративне, Генштаб ЗСУ

На ранок 29 квітня офіційна кількість жертв-дітей через війну в Україні становить вже 219.

Поранених - 398, повідомив Офіс генерального прокурора у Facebook.

"Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота зі встановлення кількості в місцях активних бойових дій, на тимчасово окупованих і звільнених територіях", - пояснили у відомстві.

Найбільше постраждало дітей в областях: Донецькій - 139, Київській - 115, Харківській - 95, Чернігівській - 68, Херсонській - 44, Миколаївській - 43, Луганській - 37, Запорізькій - 27, Сумській - 17, у м. Києві - 16, Житомирській - 15.

За даними ОГ, в перший тиждень березня на автодорозі біля селища Красне Чернігівської області на міні підірвався автомобіль. Загинули діти 2 та 14 років.

Росія не припиняє обстрілювати Харків та область.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіс президента двічі штурмували окупанти. В ньому були дружина та діти Зеленського

"11 квітня в Харкові внаслідок артилерійського обстрілу отримав поранення 9-річний хлопчик. 28 квітня внаслідок обстрілу села Циркуни Харківського району отримала поранення 10-річна дівчинка", - йдеться в повідомленні.

28 квітня окупанти обстріляли Запоріжжя. Зазнали поранень п'ятеро людей, серед яких дитина. 7 березня під час артилерійського обстрілу окупантами Романівського мосту в Ірпені на Київщині отримав контузію 10-річний хлопчик.

21 квітня до лікарні Дніпропетровської області доставили 17-річного хлопця з пораненнями. Їх він отримав внаслідок обстрілів окупантами Маріуполя на Донеччині.

Через бомбардування та обстріли ворогом пошкоджені 1556 закладів освіти. 102 із них ущент зруйновані.

Двох дітей, яких примусово вивезли з Маріуполя на Донеччині, повернули їхнім родичам. Йдеться про 12-річну Кіру Обединську та 9-річного Іллю Матвієнка. Мати хлопчика загинула під час бомбардування Маріуполя. Баба залишилася єдиним родичем дитини і хотіла встановити опіку над онуком.

Кіра - донька загиблого чемпіона України з водного поло. Дід дівчинки - заслужений тренер України з водного поло Олександр Обединський просив повернути дитину.

Зараз ви читаєте новину «Зросла кількість вбитих окупантами дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути