неділя, 07 серпня 2022 11:54

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗМІ назвали генерала ГУР, який зливав секретні дані РФ

Встановили особу шпигуна з керівного складу ДКАУ (Державного космічного агентства), якого спецслужби звинувачують у передачі спецслужбам РФ таємної інформації про військову ситуацію в Україні.

Ймовірно, мова може йти про В'ячеслава Ониська. За інформацією СБУ, він був заступником голови ГУР МОУ, а згодом працював на різних посадах цього відомства, пише УНІАН.

Автор: УНІАН
  Колишнім заступником голови ГУР Міноборони, якого спецслужби звинувачують у передачі спецслужбам РФ таємної інформації про військову ситуацію в Україні, може бути В’ячеслав Онисько
Колишнім заступником голови ГУР Міноборони, якого спецслужби звинувачують у передачі спецслужбам РФ таємної інформації про військову ситуацію в Україні, може бути В’ячеслав Онисько

2019 року Онисько розпочав роботу у структурі ДКАУ на посаді заступника начальника Національного центру управління та випробувань космічних засобів (НЦУВКЗ), а з січня 2022 року очолює відділ регіонального розвитку та координації НЦУВКЗ.

"Онисько займав кабінет на восьмому поверсі приміщення ДКАУ (вул. Московська, 8 у Києві), а Володимир Тафтай, керівник агентства — на шостому. Перетиналися на нарадах з різних питань" – підтвердив один з працівників ДКАУ, який попросив не називати його імені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надавали ворогу координати для ракетного удару по пам'ятнику Бандері – СБУ "запакувала" двох зрадників

ДКАУ є уповноваженим центральним органом виконавчої влади в державі, що забезпечує реалізацію державної політики у галузі космічної діяльності.

Зокрема, є відповідальним за запуск Україною супутників. 13 січня 2022 року, за місяць до початку воєнного вторгнення РФ до України, ракетою-носієм Falcon 9 (компанії SpaceX) на орбіту було виведено український супутник Січ-2−30.

Супутник розробляли в межах Національної космічної програми України, за виконання якої відповідає ДКАУ.

Відповідно до розслідування видання "Заборона", супутник Січ-2−30 "загубився" у відкритому космосі, так і не передавши на Землю жодного знімка. Але на етапі пошуку партнера для запуску супутника українські можновладці проводили переговори не лише зі SpaceX Ілона Маска, а й із компанією Exolaunch, офіс якої розташований у Німеччині.

Проте її керівний склад переповнено російськими прізвищами, як, наприклад, Жанна Медведєва, віцепрезидент із запусків, яка до Exolaunch працювала на Роскосмос.

Переговори про політ саме за участі посередника Exolaunch здійснювалися тоді, коли Онисько працював у ДКАУ. Факт перемовин підтверджував нардеп Дмитро Кисилевський у своєму пості в Facebook 7 квітня 2021 року.

Згідно з повідомленням спецслужби, генерал-майор підозрюється у державній зраді, а також у посяганні на життя працівника правоохоронного органа та незаконному зберіганні зброї.

При цьому вказано, що співробітники СБУ затримали підозрюваного на початку повномасштабного вторгнення РФ, а зараз він перебуває під арештом.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ назвали генерала ГУР, який зливав секретні дані РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути