четвер, 14 лютого 2013 17:26

Злодій у рясі священика обікрав церкву на Тернопільщині

Злодій у рясі священика обікрав церкву на Тернопільщині
Фото: МВС

На Тернопільщині крадій не лише забрав гроші з церкви, а й встиг відправити собі Службу Божу.

Про це повідомили у секторі зв'язків з громадськістю обласної міліції.

20-річний хлопець із села Великі Млинці Кременецького району Тернопільщини проник до православного храму Московського патріархату через вікно – розбив шибку і проліз досередини. Церква розміщена на хуторі Підгора, що належить до Велико-Бережецької селищної ради.

"Це місце відоме під назвою Божа гора. Сюди часто приїжджають паломники, місцевий священик відправляє Служби Божі. Сама дерев'яна церква розміщена на вершині гори у лісі. Дістатися туди у зимову пору досить важко, треба підніматися доволі крутим схилом. До найближчої оселі – десь 2 кілометри. Хлопець ще й проник до храму уночі. Церква була зачинена, сигналізації там нема. Тому ніхто нічого не почув", - розповів у коментарі Gazeta.ua Петро Колісник, прес-офіцер УМВС України в Тернопільській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Черкащині невідомі винесли з церкви ікони та Євангеліє

Злодій поцупив із храму усі гроші, які знайшов – 7 гривень, 10 російських рублів та 11 тисяч білоруських рублів. А ще узяв із собою 5 літрів церковного вина, кілька образків, ніж, миро та церковну книжку.

Коли зранку він спустився з гори у село, одразу викликав недовіру у місцевих селян. Бо ішов не у звичайному одязі, а в ризі священика, які знайшов і приміряв у церкві. Люди знали настоятеля храму, тому, побачивши незнайомця, одразу ж викликали дільничного міліціонера.

Церковне майно упізнав справжній священик. Злодій зізнався у скоєному.

"Як розповідав сам підозрюваний, він хотів приміряти на себе роль священнослужителя. Тому зайшов у ризницю, вдягнув одяг священика. А потім ще й запалив лампадки і свічки та почав відправляти Службу Божу", - повідомив Петро Михайлович. – "Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу для нього. Йому інкримінують крадіжку з проникненням у житло чи сховище. А міру покарання визначить суд".

Зараз ви читаєте новину «Злодій у рясі священика обікрав церкву на Тернопільщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути