Ексклюзиви
середа, 08 лютого 2012 16:07

Злочинець пограбував запорізький храм за допомогою іграшки

Злочинець пограбував запорізький храм за допомогою іграшки

У Жовтневий райвідділ міліції міста Запоріжжя 1 лютого звернулася реєстратор одного з храмів, яка повідомила, що приблизно о 15.30 невідомий відкрито, погрожуючи предметом, схожим на пістолет, заволодів пожертвами прихожан - золотими виробами загальною вагою близько 150 грамів.

У момент скоєння злочину заявниця перебувала в приміщенні одна, тому не змогла перешкодити нападникові. На місце події терміново виїхала слідчо-оперативна група в повному складі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрювані в нападі на донецький банк навмисно йшли на вбивство - глава МВС

Міліціонери опитали потерпілу, можливих свідків, переглянули записи камер спостереження, розміщених у районі. Перевірялися десятки осіб, які могли бути причетними до скоєння злочину. У результаті працівникам карного розшуку вдалося з'ясувати деякі деталі, які впевнено вивели на слід підозрюваного. 3 лютого раніше неодноразово судимий 26-річний житель обласного центру, був затриманий. Під тиском доказів зловмисник зізнався у скоєному.

З'ясувалося, що ідея поживитися церковними коштовностями з'явилася у нього кілька тижнів тому. У якості "зброї" зловмисник використовував іграшкову імітацію пістолета.

Щодо підозрюваного порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.187 (розбій, поєднаний з проникненням в приміщення) Кримінального Кодексу України. Подібні злочини караються позбавленням волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Зараз ви читаєте новину «Злочинець пограбував запорізький храм за допомогою іграшки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути