четвер, 01 листопада 2012 14:19

Жителька Нью-Йорку: Місто поринуло у 16 століття — ні води, ні світла, ні телефону
6

Американці оговтуються після урагану "Сенді"
Фото: Фото надане Ольгою Макнельсон
Жертвами урагану "Сенді" в США стали 42 людини
Нью-Йорк не так постраждав, як сусідній штат Нью-Джерсі

Американці оговтуються після урагану "Сенді". Той дійшов до узбережжя Нью-Джерсі в ніч на 30 жовтня. Прямі збитки від "Сенді" оцінили в приблизно 20 мільярдів доларів. У місті Нью-Йорк загальне число загиблих склало 18 осіб. Як заявив мер Нью-Йорка Майкл Блумберг, число жертв найближчим часом може зрости. У місті тривають рятувальні операції.

Колишня львів'янка Ольга Макнельсон більше п'яти років живе у Нью-Йорку. Працює у приватній стоматологічній клініці.

"Нью-Йорк не так постраждав, як сусідній штат Нью-Джерсі. Там все взагалі змело з лиця землі. Правда все це я бачила тільки по телевізору. Мер Нью-Йорку попереджав всіх ще за 3 дні до шторму, що буде щось погане, наказував людям евакуйовуватися. Та люди не дуже цьому вірили. Порівнювали все з минулим роком з ураганом "Айрін" і вирішили залишитися всі дома. Деякі, правда, переїхали в безпечні місця, але то одиниці", - розповіла українка.

За її словами, коли в 5 годині вечора в неділю перекрили тунелі і мости, в 7 - метро, а в 9 - автобуси, то поїхати було вже кудись важко.

"Таксисти тоді добре підзаробили. Але не всі наважувалися в такий вітер кудись їхати. В понеділок, 26 жовтня все почалося. Спочатку вітер, потім дощ. Деколи навіть було сонце. Навіть ніхто не вірив, що буде щось серйозне. Просто прийшла вода, зустрілася з вітром і все перевернула з ніг на голову. Це все так плавно відбулося, як по сценарію. Люди вже оговталися після того, коли під домами своїх будинків побачили воду. Та було вже пізно", - зауважила Ольга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Карибах вирує буревій Сенді

Запаслася добре — ліхтариками, свічками, водою. Вони пригодилися тільки на наступний день.

"Нам відключили все, тому що вибухнули електричні підстанції. Та зараз все добре, повертається на свої місця. Правда, метро не буде ще дні три працювати, там залило все. Вода до нас метрів 500 не дійшла. А в прибережній зоні А - просто жах, що творилося. Ні світла, ні води, ні телефону, ні інтернету. Одним словом 16 століття. Страшно. Я ніколи не бачила болота в Нью-Йорку, а вчора, як свині всі люди - по коліна в болоті. І я теж, півдня відмивалася. В нас 30 жовтня теж світла не було і інтернету, світлофори не працювали, машини ледве їхали. Просто жах. Ніколи не думала, що таке може бути" - розповідає жінка.

Жертвами урагану "Сенді" в США стали 42 людини. Випадки загибелі людей зафіксовані в штатах Коннектикут, Меріленд, Нью-Йорк, Нью-Джерсі, Північна Кароліна, Пенсільванія, Вірджинія і Західна Вірджинія.

Зараз ви читаєте новину «Жителька Нью-Йорку: Місто поринуло у 16 століття — ні води, ні світла, ні телефону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути