вівторок, 30 жовтня 2012 11:29

Мангеттен пішов під воду: затопило вулиці та метро
17

Через шторм вода вийшла з берегів Іст-Рівер
Фото: Фото: Reuters
Працівники комунальних служб намагаються втримати ялинку
Але марно. Вітер зносить її
У Нью-Йорку випало більше чотирьох метрів опадів
Поки неясно, коли енергопостачання буде відновлено

Фінансовий центр Нью-Йорка Уолл-Стріт і райони нижнього Мангеттена залишилися без електрики через шторм "Сенді", повідомляють у вівторок американські ЗМІ.

Поки неясно, коли енергопостачання буде відновлено, зазначають ЗМІ.

"Це лякає. На вулицях немає ні світла, ні людей", - сказала журналістам 22-річна студентка з Росії на ім'я Ілона, пише Інтерфакс.

Світлофори не працюють, вулиці затоплені, ними їздять спеціальні автомобілі з генераторними установками для подачі електроенергії. Влада знову відкрила міст Джорджа Вашингтона для того, щоб водії могли їздити в сусідній Нью-Джерсі.

Між тим, представник транспортного управління Нью-Йорка Кевін Ортіз повідомив, що кілька тунелів під Іст-Рівером можуть бути закриті протягом найближчих чотирьох днів. Крім того, затоплено вже сім тунелів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі Нью-Йорка тікають з міста від урагану

Іст-Рівер - судноплавна протока між затокою Аппер-Нью-Йорк і протокою Лонг-Айленд-Саунд. Через шторм вода вийшла з берегів Іст-Рівер і затопила лінії метро і автотраси.

За словами К.Ортіза, в найближчі дні місцева влада повинна оцінити збиток, нанесений повінню, і відкачати воду. Лише після цього буде відновлено рух поїздів, зазначив він.

Разом з тим, збитки від урагану "Сенді", який в кінці жовтня налетів на східне узбережжя США, можуть скласти близько 20 мільярдів доларів. З таким прогнозом, як передає Bloomberg, виступила компанія Kinetic Analysis. За її підрахунками, тільки 7-8 мільярдів з цієї суми припадає на застраховані збитки, пише Lenta.ru.

У Нью-Йорку випало більше чотирьох метрів опадів.

Швидкість вітру в епіцентрі шторму досягала 130 км на годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Карибах вирує буревій Сенді

Загроза оголошена на атомній електростанції "Ойстер Крик" у штаті Нью-Джерсі через підвищення рівня води в океані в зв'язку з ураганом "Сенді", повідомляє Комісія з ядерного регулювання США (NRC).

За словами представника комісії, якщо рівень води продовжить підвищуватися, можуть бути пошкоджені насоси, які охолоджують водою використане паливо. У випадку, якщо це станеться, компанія буде охолоджувати паливо водою з пожежних шлангів, пише zn.ua.

Зараз ви читаєте новину «Мангеттен пішов під воду: затопило вулиці та метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

78

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути