неділя, 17 лютого 2019 20:52

Жителів Тернопільської області налякали фейковим повідомленням про радіацію

Жителів Тернопільської області налякали фейковим повідомленням про радіацію
У Тернопільській області ЗМІ поширили фейкове повідомлення про радіаційну загрозу. Фото: Сhernobylguide

В ефірі Ua:Українське радіо Тернопіль о 9:30 в студійному записі з'явилося фейкове повідомлення про радіактивне забруднення в регіоні.

Про це повідомив начальник управління з питань цивільного захисту населення Тернопільської ОДА Ігор Лівінський у Facebook.

"У ньому говорилося, що про забруднення повідомляє Управління з питань надзвичайних ситуацій. Такого управління зараз в області взагалі немає. Є Управління з питань цивільного захисту населення Тернопільської ОДА, і є Управління ДСНС України в Тернопільській області, яким керує Віктор Маслей", - зазначив Лівінський.

"Швидше за все, це було несанкціоноване втручання... Управління ОДА зв'язалося з розробниками програми, в якій було зроблено запис, і вони не відкидають зовнішнього втручання... Також можливо, що був збій в системі", - додав він.

На даний момент апаратура за допомогою якої був поширений запис знеструмлена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На АЕС раптово відключився енергоблок

Водночас у UA: Українське радіо Тернопіль заявили, що екстрене оповіщення населення про надзвичайні ситуації в Тернопільській області здійснює Управління з питань цивільного захисту населення Тернопільської ОДА шляхом переривання сигналу Громадського радіо і трансляції власної інформації.

"UA: Українське радіо Тернопіль автоматично ретранслює повідомлення Управління, тому не впливає на зміст інформації або час його появи в ефірі", - заявили там.

Держекоінспекція оприлюднила результати замірів радіації в Кременчуці і навколо Біланівського гірничо-збагачувального комбінату на Полтавщині. Перевищення показань вище норми ніде не зафіксували.

Зараз ви читаєте новину «Жителів Тернопільської області налякали фейковим повідомленням про радіацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути