вівторок, 24 квітня 2012 14:43

Житель Луганщини сам здався міліції після вбивства 19-річної давності

Житель Луганщини сам здався міліції після вбивства 19-річної давності
Хлопець зізнався, що вбитий вітчим часто снився йому ночами. Фото: zbroya.info

В місті Кіровську Луганської області стався вельми неординарний випадок: убивця прийшов до міліції і признався у вбивстві, скоєному 19 років тому. За його словами, жертва снилася йому всі ці роки.

10 квітня 2012 року до відділення карного розшуку Кіровського МВ ГУМВС прийшов чоловік, який повідомив, що 19 років тому, в 1993 році, він убив свого вітчима, а труп закопав у сараї. Вбивці тоді було 16 років.

Як з'ясувалося в ході слідства, в ті часи чоловік проживав у сім'ї з матір'ю, двома братами та вітчимом. У благополучній, на перший погляд, сім'ї постійно виникали скандали і бійки. Більше всього від голови сімейства отримував старший, нерідний син. Членам родини не раз доводилося лишати будинок серед ночі, рятуючись від батька і чоловіка. Коли пасинку виповнилося 16, він вирішив позбавити себе і своїх рідних від тиранії вітчима.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Хмельниччині чоловік хотів задушити колишню дружину, а потім намагався повіситися сам

Обравши момент, коли вдома нікого не було (мати з молодшими дітьми вкотре рятувалася втечею до родичів), він з молотком у руках зайшов до спальні кривдника. Кілька разів ударив по голові. Зрозумівши, що вітчим не подає ознак життя, закопав його в сараї. Засипав усім, чим міг – землею, камінням, цементним розчином, приготованим для ремонту будинку. Як зараз пояснює свої дії чоловік, він навіть після смерті боявся вітчима, і зробив це для того, "щоб вітчим не викопався".

Коли через день рідні повернулися, хлопчина розповів, що сильно посварився з вітчимом. Незабаром округою рознеслася звістка про те, що голова сім'ї виїхав на заробітки до Росії. Такі наміри чоловік висловлював неодноразово, тому ніхто з оточуючих нічого не запідозрив і нічому не здивувався. У подальшому така версія поширилася серед друзів і знайомих сім'ї. Навіть знайшовся свідок, який, приїхавши з Москви, нібито працював разом зі зниклим. Він же розповів і про те, що останній більше не приїде до рідних країв. Звідки в того чоловіка була така інформація, наразі невідомо, але з тої пори всі були впевнені, що господар залишив сім'ю.

Незабаром родина переїхала до іншого будинку. Про чоловіка-тирана ніхто більше не згадував. Старший син узяв на себе всі турботи про молодших.

Тепер у всіх трьох – свої сім'ї. Мати, виростивши дітей, теж залишила рідні місця і виїхала доживати старість до родичів у Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителя Кременчука викинули з 8-го поверху, а вбивство намагалися видати за суїцид

А вбивці, за його словами, всі ці роки часто снився один і той же сон – на ліжку лежить скривавлений вітчим і з докором на нього дивиться. Чоловік вже кілька разів збирався піти до міліції та покаятися. І ось нарешті прийшов.

Останки вбитого шукали довго - спливло багато років, покинутий будинок давно перетворився на розвалини, а на його місці з'явилося звалище, куди сусіди скидали побутове сміття. За допомогою екскаватора вдалося знайти місце, куди дев'ятнадцять років тому підліток заховав труп убитого вітчима.

Зараз слідчим відділенням Кіровського МВ ГУМВС України у Луганській області відносно чоловіка порушено кримінальну справу за ст.115 КК України (умисне вбивство).

Зараз ви читаєте новину «Житель Луганщини сам здався міліції після вбивства 19-річної давності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути