середа, 29 лютого 2012 12:52

Житель Київщини поїхав до Бердичева збувати фальшиві гривні

Житель Київщини поїхав до Бердичева збувати фальшиві гривні

В Бердичіві Житомирської області затримали 37-річного жителя Василькова (Київська обл.), який приїхав у місто, аби збути фальшиві гроші.

Зайшовши на територію центрального ринку Бердичева, він звернувся до найближчої до входу жінки, яка з лотку торгувала промтоварами, з проханням продати два взуттєвих креми. При цьому простягнув купюру номіналом 100 грн. Досвідчена продавчиня одразу помітила, що з купюрою щось не те, і повернула її назад покупцеві. Той мовчки забрав гроші та пішов далі. Жінка ж, оцінивши реакцію чоловіка, попрямувала до пункту дільничних інспекторів міліції, що розташувався тут же, на ринку, фактично у 10 метрах від входу. За декілька хвилин правоохоронці затримали чоловіка, на якого вказала продавець. Під час поверхневого огляду у нього було вилучено 18 купюр номіналом по 100 грн. кожна із ознаками підробки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецький хлопець поїхав до Рівного "сплавляти" роздруковані на принтері гроші

Згодом підозри щодо несправжності грошей підтвердили й експерти – купюри виготовлені струменевим способом за допомогою кольорової копіювально-множиної техніки.

Чоловіка відразу доставили до Бердичівського МВ УМВС для з'ясування всіх обставин та походження фальшивок. За словами затриманого, гроші він купив у Василькові (1800 підроблених гривень за 400 справжніх), маючи на меті згодом на цьому заробити. У себе вдома вирішив не ризикувати, тому навмання обрав маршрут руху і опинився у Бердичеві.

Чоловіка, який продав йому фальшиві гроші, знає лише візуально. Наразі всі ці обставини з'ясовує слідство. Порушено кримінальну справу за ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає досить суворе покарання - позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Загалом, повідомив начальник УДСБЕЗ УМВС України в Житомирській області Юрій Крошко, з початку року на території області зареєстровано 5 випадків виявлення фальшивих грошей. Більшість з них зафіксована фінансовими установами під час обліку коштів, проте є й випадки вилучення підробок у громадян, які намагалися їх збути. За такими фактами порушено 2 кримінальні справи, розслідування яких наразі триває.

Зараз ви читаєте новину «Житель Київщини поїхав до Бердичева збувати фальшиві гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути