понеділок, 18 червня 2012 14:55

Жертва миколаївського садиста вже малює і не розуміє, чому їй боляче

Жертва миколаївського садиста вже малює і не розуміє, чому їй боляче
Алла Гудзь каже, що її дочка не розуміє, що з нею сталося. Фото: vidomosti-ua.com

Жертва жорстокого побиття 19-річна Олександра Попова поступово йде на поправку. За словами рідних Саші, вона вже намагається говорити, їсть самостійно і навіть малює, пише Сегодня.

"Саша їсть сама, вона сама тримає чашку. Намагається говорити, але через зламану щелепу у неї це погано виходить. Вона відповідає на питання, перераховує імена всіх своїх рідних і подружок. Сашуня навіть намагається малювати - медсестра малює їй картинки, а вона потім їх замальовує ", - поділилася тітка дівчини Ірина Цветухина.

Ірина Миколаївна з гордістю показує перші малюнки Саші після виходу з коми: дівчина замальовувала дерево і сонечко, намагалася писати своє ім'я. Поки до повного контролю над своїм тілом дівчинці ще далеко, але вона неймовірно старається і слухняно робить все, що говорять їй рідні та медперсонал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікар Тимошенко оглянув Сашу Попову: у дівчини є шанс на повне одужання

Це все при тому, що Саші скасували знеболюючі препарати, і тепер вона вчиться боротися з болем своїми силами. Виходить не завжди: іноді плаче, іноді - злиться і кричить, але все одно продовжує займатися - робить гімнастику, повторює слова, рахує.

"Німецький професор нам дав зрозуміти, що Саша - повноцінна людина", - каже Ірина Миколаївна. Вона при нас просить Сашу посміхнутися, і та слухняно усміхається.

Мама Саші Алла Гудзь каже, що її дочка не розуміє, що з нею сталося, а події тієї фатальної ночі вона не пам'ятає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Садист, який скалічив Сашу Попову, так і не згадав за що побив дівчину

"Вона показує на рот, на свої зуби і хитає головою, вона не розуміє, чому їй боляче", - ділиться Алла Миколаївна.

У Саші зараз зламана верхня і нижня щелепи, їй необхідне оперативне втручання. Але поки проводити операцію рано, дівчина дуже слабка.

Алла Миколаївна радіє будь-якого прояву емоцій з боку дочки, навіть коли вона злиться або лається.

"Сашенька дуже сердиться, коли ми її не розуміємо. Але ми просимо її повторювати свої слова знову і знову, голосно і виразно, щоб вона вчилася розмовляти. Але якщо вона не хоче спілкуватися, то вона не буде говорити, що б ми не робили - характер", - посміхається жінка.

Нагадаємо, після побиття Олександра Попова пробула в комі майже півтора місяці і лише недавно стала приходити в себе. Черговий суд над Олександром Косіновим, якому загрожує довічний термін за звіряче побиття Саші, відбудеться 22 червня. Він визнав, що бив, але відкидає звинувачення в замаху на вбивство.

Зараз ви читаєте новину «Жертва миколаївського садиста вже малює і не розуміє, чому їй боляче». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути