четвер, 12 листопада 2020 10:03

Жінка народила під дверима лікарні через коронавірус

Жінка народила під дверима лікарні через коронавірус
У Черкасах жінка народила дитину під закритими дверима лікарні, бо мала позитивний тест на коронавірус Фото: wz.lviv.ua

У Черкасах жінка народила дитину під закритими дверима лікарні, бо мала позитивний тест на коронавірус. І це притому, що чоловік привіз її в обласну лікарню, де приймають пацієнтів із позитивним тестом на Covid-19.

Перейми в жінки почалися вночі. Народжувати вона мала в іншій лікарні, але коронавірус вніс корективи, пише tsn.ua. Дорогою в медзаклад чоловік дзвонив лікарю, яка і мала приймати пологи, якби не Covid-19. Вночі відділення для хворих на коронавірусну інфекцією закрили. У лікарні їм ніхто не відчиняв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вагітну жінку везли на "швидкій" по вибоїнах: її підкидало на ношах

"У мене вже доходило до істерики. Кричати не було сенсу, тут ніхто не відчиняє. Ми телефонували, я тричі бігав до дівчат на інший вхід, вони також нічим не допомогли. Я просив про допомогу, в мене дружина народжувала", - сказав Олександр.

Пологи розвивалися стрімко, тому чоловік розстелив свою куртку просто на землі біля дверей лікарні. Він несамовито вдячний лікарці, яка встигла доїхати з дому і прийняти пологи на вулиці.

"Я вже бачив, як з'являлася головка. Якраз вона під'їхала. Коли вона зателефонувала, тут уже процес ішов. Дружина народила швидко, тому в мене на руках уже була дитина", — розповів чоловік.

Коли батько тримав немовля на руках — двері лікарняного корпусу нарешті відчинилися.

"Бригада вийшла з інвалідним візком. Я не розумію, чим вони думали. Вона не могла сісти, на ній приспущені штані, дитина в руках, плацента не перерізана", — розповів Олександр.

В обласній лікарні пологи на землі назвали неординарною ситуацією. Але, мовляв, жінці варто було викликати "швидку". Та й молодий батько нібито схибив. Пішов до загального приймального відділення, а треба було до перинатального. А вже звідти скерували б до коронавірусного.

Відомо, що пуповину перерізали вже в пологовій залі. На її відкриття породілля чекала, лежачи на зламаній каталці. У лікарні обіцяють провести службове розслідування.

13 жовтня в Дніпрі жінка народила дитину в таксі. Пологи приймав чоловік. Перейми в жінки почалися вдома, і вони з чоловіком вирушили о 4:00 у лікарню. Незабаром біль став занадто сильним і породілля попросила водія зупинити авто.

Зараз ви читаєте новину «Жінка народила під дверима лікарні через коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути