вівторок, 27 жовтня 2020 10:35

Вагітну жінку везли на "швидкій" по вибоїнах: її підкидало на ношах

Вагітну жінку везли на "швидкій" по вибоїнах: її підкидало на ношах
Олену Дяченко, яка на 7 місяці вагітності, везли в неопалюваній машині швидкої допомоги. На неї ніхто не звертав уваги, а лікарка, яка повинна була супроводжувати, сиділа в кабіні з водієм. Вагітну в цей час підкидало на ямах Фото: tsn.ua

На Київщині вибухнув скандал зі швидкою допомогою. Вагітну жінку із загрозою передчасних пологів везли до столичної лікарні жахливою дорогою.

Олену Дяченко, яка на 7-му місяці вагітності, везли в неопалюваній машині швидкої допомоги, пише obozrevatel. На неї ніхто не звертав уваги, а лікарка, яка мала супроводжувати, сиділа в кабіні з водієм. Вагітну в цей час підкидало на ямах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Швидка" з вагітною жінкою потрапила в ДТП

"Я була у Фастівському пологовому будинку. Нічого поганого про нього сказати не можу. Але завідувачка пологового відділення сказала, що потрібно їхати до Києва, оскільки у мене загроза передчасних пологів, відшарування плаценти, а у них реанімації для новонароджених немає", – розповіла Олена.

Їхати на автомобілі з чоловіком лікарка заборонила, можна було тільки в супроводі медика. Жінку відправили на машині швидкої допомоги, і вона заплатила 800 грн за пальне. У кузов разом із нею сіла жінка, у кабіну до водія – ще 2 жінки.

"Я думала, що зі мною в салоні їде лікарка, до якої я можу звернутися, коли потрібно. Але, виявилося, що це не так. Водій поїхав не асфальтованою дорогою, а якоюсь об'їзною, по вибоїнах. Мене кілька разів просто підкидало, а потім я падала назад на носилки. Я дуже вдарилася грудною кліткою, вже не кажу про живіт," - розповіла Олена.

Виявилося, що водій підвозив до Борової жінку, яка сиділа в салоні. Лікарка у кабіні водія навіть не поцікавилася, чи з вагітною все добре.

В обласну лікарню жінка приїхала вже в жахливому стані, її відразу відправили на УЗД, перевірили серце. Після цього стали оформляти.

Головний лікар Фастівської центральної лікарні Андрій Герцун заявив, що ніякої загрози для малюка не було, а стан вагітної – задовільний, тому і відправили її в обласну лікарню планово, а те, що з породіллі взяли 800 грн, пояснив дефіцитом коштів. Пасажирів у швидкій він назвав медичними працівниками.

У селищі Нижні Сірогози на Херсонщині під час пологів померла 36-річна породілля, її новонароджена донька – наступного дня. Родичі запевняють, що жінка не мала жодних патологій, а народжувала уже втретє. Вони вважають, що медики проявили службову недбалість.

Зараз ви читаєте новину «Вагітну жінку везли на "швидкій" по вибоїнах: її підкидало на ношах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути