неділя, 25 грудня 2022 21:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський звернувся до українців на Різдво

Зеленський звернувся до українців на Різдво
Президент України Володимир Зеленський привітав християн західного обряду з Різдвом. Фото: скріншот з відео

Президент України Володимир Зеленський привітав християн західного обряду з Різдвом.

Своє привітання глава держави записав у відеозверненні наприкінці 305-го дня війни. Насамперед він закликав подбати про себе, а також бути готовими допомагати іншим.

"Сьогодні мільйони людей відзначають Різдво за григоріанським календарем. І я ще раз вітаю всіх, хто святкує саме зараз, цими днями. І хочу, щоб ми з вами зараз іще раз подякували – разом подякували – усім тим, хто й цими днями, і в будь-який інший час робить усе, аби ми з вами могли жити. Жити своїм життям й у своїй країні", – сказав президент.

Зеленський подякував кожному нашому воїну – всім військовим.

"Усім бійцям Повітряних сил, зенітникам, розвідникам, прикордонникам, нацгвардійцям, теробороні, Військово-морським силам. Дякую кожному солдату й матросу, кожному сержанту й старшині, кожному офіцеру та генералу, які тримають фронт і стараються посунути його далі – до наших кордонів, на які ми маємо вийти", – заявив він.

Глава держави також подякував кожному, хто ремонтує й постачає техніку.

"Всім, хто волонтерить. Дякую всім нашим медикам і всім, хто рятує поранених на полі бою. Дякую всім медичним сестричкам, які виконують свою роботу за будь-яких обставин самовіддано", – сказав він.

Зеленський також подякував усім, хто допомагає забезпечувати лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін знову завів казку про росіян, "які готові віддати усе за батьківщину"

"Усім, хто приходить здавати кров для поранених... І всім, хто прийшов зараз у Херсоні, щоб допомогти. Щоб урятувати поранених від удару терористів на Різдво... Артилерія та міномети проти звичайних херсонських вулиць..." – продовжив президент України.

Український лідер запевнив, що кожного російського вбивцю знайдемо. І подякував усім, хто працює заради цього: усім слідчим групам, усім прокурорам, посадовцям і дипломатам. Кожному й кожній, хто допомагає витягати українців з полону.

"Дякую всім нашим енергетикам і ремонтникам, саперам, поліцейським, працівникам ДСНС, комунальних служб. Дякую освітянам, які продовжують будувати наше майбутнє, і будівельникам, які дбають про наше з вами сьогодення. Дякую транспортникам, які забезпечують життя нашої економіки, і фінансистам, які утримують нашу стабільність", – сказав він.

Також Зеленський подякував айтівцям, які обрали Україну.

"Дякую посадовцям, які дбають про людей, і бізнесу, який допомагає суспільству бути незламним. Дякую нашим фермерам, дякую аграріям, які не здалися минулої весни й які готуються до наступної. Дякую всім журналістам, які поширюють саме правду, і громадським діячам, які допомагають нашим людям зберігати віру в себе і в перемогу", – сказав глава держави.

Президент подякував усім лідерам і народам світу, які цьогоріч разом з Україною стали лідерами у захисті свободи й наступного року.

"Я вірю, разом з нами зроблять усе, щоб стати лідерами миру", – підкреслив президент.

Україна воює проти абсолютного зла. Світ має бачити це і розуміти. Так президент Володимир Зеленський відреагував на російський удар по центру Херсона 24 грудня.

Він також опублікував у Telegram шокуючі фото наслідків російської атаки, внаслідок якої загинули мирні жителі.

Він звернув увагу, що Росія вдарила по мирних жителях Херсона в переддень Різдва.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський звернувся до українців на Різдво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути