Ексклюзиви
пʼятниця, 23 вересня 2022 22:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський вручив "Зірку Героя" українським воїнам і родинам загиблих у боях за Україну

Зеленський вручив "Зірку Героя" українським воїнам і родинам загиблих у боях за Україну
У п'ятницю, 23 вересня, президент Володимир Зеленський вручив "Зірки Героя" українським воїнам. Скріншот з відео

У п'ятницю, 23 вересня, президент Володимир Зеленський вручив "Зірки Героя" українським воїнам, котрі захищають свободу, незалежність і територіальну цілісність України.

Також найвищу державну відзнаку отримали родини українських захисників, які віддали за рідну землю життя. Про це повідомляє Telegram-канал президента України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського назвали головні завдання України у війні з Росією

"Імена наших героїв будуть збережені і будуть відомі не тільки нашому народу, але й усім у світі, хто цінує свободу і хто ніколи не підкориться будь-яким загарбникам. Вічна слава усім, хто захищає Україну! Вічна шана і пам'ять усім нашим полеглим героям!", - ідеться у дописі під відео.

Зеленський вручив найвищі державні нагороди – звання Героя України з врученням ордена "Золота Зірка" захисникам, які продовжують боронити Україну зі зброєю в руках, а також мамам, дружинам та осиротілим дітям тих воїнів, які назавжди лишилися на полі бою.

"Це вже стало однією з найважливіших традицій нашої держави: у Білій залі відзначати орденами "Золота Зірка" тих, хто творить історію України, нашого народу, нашої Незалежності. Імена наших Героїв, подвиги наших оборонців будуть збережені й відомі не тільки нашому народу, але й усім у світі, хто цінує свободу і ніколи не підкориться будь-яким загарбникам", – наголосив Зеленський.

Президент додав, що окупанти відчувають неминучість їхньої поразки.

"Усі ми знаємо, що наша перемога – це питання часу й питання наших зусиль. Вона обов'язково буде – завдяки нашим Героям, завдяки тому, що український народ став на захист держави й не віддав своєї свободи. Не віддасть нашої землі. Вічна слава усім, хто захищає нашу державу щоденно, вічна шана і пам'ять усім нашим великим людям – полеглим нашим Героям", – зазначив президент.

У повномасштабній війні, яку розпочала Російська Федерація, Україна щодня втрачає близько 50 бійців.

З 24 лютого українських військових загинуло вп'ятеро менше, ніж російських. Про це сказав президент Володимир Зеленський у програмі Face а Zelensky.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський вручив "Зірку Героя" українським воїнам і родинам загиблих у боях за Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути