неділя, 27 травня 2012 03:28

Заворушення в Сирії: екстремісти захопили інженерів-нафтовиків

Заворушення в Сирії: екстремісти захопили інженерів-нафтовиків
Фото: israelonline.ru

Збройні екстремісти, пов'язані з "Аль-Каїдою", захопили в заручники групу інженерів і техніків сирійської нафтової компанії "Фурат".

Як передає інформаційне агентство САНА, автобус з ними був зупинений в суботу в районі родовища Омар в провінції Дейр-ез-Зор на північному сході країни, після чого співробітників компанії відвезли в невідомому напрямку. Сирійські сили безпеки ведуть пошук викрадачів.

Тим часом до цих пір не прояснилася доля 11 шиїтських прочан з Лівану, захоплених в заручники на півночі Сирії у вівторок. Надіслані в п'ятницю повідомлення про їх звільнення і переміщення до Туреччини не підтвердилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На північ Лівану введені війська для придушення міжконфесійних зіткнень

Прем'єр-міністр Лівану Наджіб Мікат скасував запланований на кінець тижня візит до Анкари, а керівництво "Хезболлах" поклало на турецькі влади "всю відповідальність за життя викрадених ліванських громадян". Побоюючись заворушень серед шиїтів, ліванські власті прийняли підвищені заходи безпеки в Бейруті.

Зусилля щодо якнайшвидшого звільнення заручників вживає сунітський політик, екс-прем'єр Лівану Саад Харірі, який очолює опозиційний рух "Аль-Мустакбаль". За відомостями турецького МЗС, всі заручники живі, але поки знаходяться за межами Туреччини, передає ИТАР-ТАСС. Раніше повідомлялося, що паломників, які поверталися на автобусі з Ірану, викрали бойовики з екстремістських бригад "Мученики революції", які не підпорядковуються повстанської угруповання Сирійська вільна армія.

Зараз ви читаєте новину «Заворушення в Сирії: екстремісти захопили інженерів-нафтовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути