середа, 23 лютого 2011 13:28

Заворушення у Лівії призвели до загибелі 300 осіб
16

Фото: Фото: Reuters

У столиці Лівії Тріполі вже другий тиждень не припиняються запеклі сутички між супротивниками і прихильниками лідера Джамахірії Муаммара Каддафі.

У Тріполі періодично триває стрілянина. Про це повідомив українець, що знаходиться в столиці Лівії. Також українець розповів, що в Тріполі не працюють сервіси Твіттер і Фейсбук, але працює електронна пошта.

Військові масово переходять на бік протестувальників, відмовляючись відкривати вогонь по мирному населенню своєї країни. Пілоти військових винищувачів дезертирують.

По суті, багато районів країни, головним чином на сході, вже перейшли на бік опозиції і контролюються супротивниками полковника Муамара Каддафі. Під контролем лівійського лідера поки що залишається Тріполі, але й там опір набуває щодалі більшого розмаху.

Проте лівійський лідер Муаммар Каддафі заявив сьогодні, що не має наміру йти з посади керівника держави, незважаючи на численні протести в країні.

За даними влади країни, у Лівії жертвами сутичок і заворушень внаслідок повстання опозиції проти правлячого режиму стали 300 людей, зокрема 242 цивільних осіб і 58 військових та співробітників сил безпеки.

Це перші офіційні дані, оприлюднені владою країни після початку заворушень.

Лівію продовжують залишати іноземні громадяни. Так, сьогодні вночі близько 3 тисяч громадян Туреччини покинули Лівію на поромах.

А сьогодні вранці в аеропорту Тріполі здійснив посадку літак Іл-76 Міністерства оборони України, розрахований на 225 пасажирських місць. Дипломати посольства України в Лівії продовжують складати списки громадян України, які бажають повернутися на батьківщину.

Зазначимо, раніше масові протести привели до падіння правлячих режимів у Єгипті й Тунісі. Сутички також тривають в Ємені та Бахрейні. Антиурядові виступи пройшли в Алжирі, Іраку, Йорданії і Марокко.

ИТАР-ТАСС, "Інтерфакс-Україна"

Зараз ви читаєте новину «Заворушення у Лівії призвели до загибелі 300 осіб ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути