понеділок, 26 грудня 2011 11:56

"Завалю бл.дь!" - Держслужбаохорони не пустила інспекторів на "Індар"

"Працівники Держлікінспекції за дорученням Комітету ВР з охорони здоровя прийшли інспектувати ТОВ "Індар" - сповістив юрист ЗАТ "Індар" Микола Мотрук, - Відповідно вручили працівникам та уповноваженим особам ТОВ "Індар" доручення уповноваженних інспекції. Але при спробі пройти до приміщень, що мали інспектуватися, охорона ПРАТ "Індар" не допустила їх.

Опір інспекторам чинили працівники ДСО. Звернення пояснити дії залишилися без уваги. Згодом звернулися до начальника ДСО м. Київа, але жодних пояснень інциденту не почули. У зв'язку з інцидентом був направлений запит на імя начальника Дніпровського МВДСО, майора міліції, Шкляренка Андрія Михайловича, у якому, зокрема, зазначено:

"На фотознімку, який додається до цього запиту зафіксовано спробу невстановленої особи, одягнутої у формений одяг сержанта міліції ДСО, застосувати вогнепальну зброю. Виявляючи хуліганську хвацькість, хизуючись своїм становищем людини зі зброєю, ця особа спрямувала табельну зброю використовуючи словосполучення "завалю бл.дь"! в обличчя юриста Мотрука Миколи, який за довіреністю представляв інтереси ТОВ "Портфарм-інвест".

На зауваження свідків, присутніх під час цієї події, про відсутність умов та меж для застосування спецзасобів і вогнепальної зброї, передбачених ст.12 Закону України "Про міліцію, Ваш дієвий підлеглий відповів наступним чином: "А мені пох...р. Мій керівник наказав Вас ху...рити". Процитовані репліки, а також аналогічні послання його колег, окрім фото, зафіксовані на аудіо носії і дублюються у письмових поясненнях фізичних осіб, що потерпіли від свавільних дій працівників міліції".

Про свавілля робітників ДСО на заводі "Індар" був повідомлений начальник ГУ МВС України в м. Києві Олексій Крикун: "Я нікого не збираюся приховувати, якщо данні перевірки підтвердяться" - відповів Олексій Олексійович по телефону.

Як повідомили очевидці працівники ДСО грубо штовхали жінок, порушували положення статті закону "Про міліцію". Члени комісії склали акт про те, що працівники ДСО фізичними діями разом з приватною охороною ПРАТ "Індар" створювали перешкоди для проведення інспекції за адресою Зрошувальна 5. А отже унеможливлюють доступ до предмету перевірки – приміщень по виробництву інсуліну. Є інформація, що з заводу "Індар" вивозять обладнання і завод має зупинитись.

Для того, щоб запобігти вивезенню обладнання і устаткування з заводу "Індар" громадська організація "Народний контроль" встановила намет на прохідній ПРАТ "Індар", про що повідомила міську владу.

ЗАТ "Індар" засновано 14 серпня 1997 року відповідно до постанови Кабінету міністрів України "Про організацію виробництва вітчизняних інсулінів". Підприємство випускає більш як 60% інсулінів, що виробляються в Україні. Держава в 2000 році внесла свої 70,7% акцій "Індару" до статутного фонду ДАК "Укрмедпром".

У 2008 році 70,7% акцій заводу було викрадено на користь офшорної компанії Storke Holdings Limited. Це рішення було оскаржене в суді, і три роки тривав судовий розгляд.

Проте, як свідчать очевидці, в ніч на 8 липня 2011 року близько сотні бійців "Беркута" увірвалася на територію заводу, щоб провести на завод призначеного Storke Holdings Limited нового керівника Кононенка Є.С.

11 липня прес-служба підприємства з посиланням на нового директора підприємства Євгена Кононенка поширила повідомлення, що підприємство працює в нормальному режимі і Storke Holdings Limited новий власник підприємства. Кононенко Є.С. переконував ЗМІ, що він професійний фінансист і юрист, а пізніше було з'ясовано що він з групою пов'язаних осіб в такий же рейдерський спосіб захватив і збанкрутував Харківське Державне фармацевтичне підприємство "Здоров'я народу" та Дослідний завод "Державного наукового центру лікарських засобів".

"Особи, що захопили підприємство - це професійні рейдери, коментує події юрист ЗАТ "Індар" Микола Мотрук, - ці особи діють в інтересах іноземних замовників і подальше перебування цих людей на інсуліновому заводі "Індар" створює величезний ризик втрати Україною інсулінової незалежності, а теперішнє їх перебування на підприємстві це звичайне намагання продовжити розкрадання підприємства, а ж до зупинки його і банкрутства".

Зараз ви читаєте новину «"Завалю бл.дь!" - Держслужбаохорони не пустила інспекторів на "Індар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути